Loading...
Start a new Travel Blog! Blogabond Home Maps People Photos My Stuff

Vertrek, aankomst en eerste week SYDNEY!!!

Sydney, Australia


Tja, where to start.
LOVE it here!
Dat ik na een week er pas aan toe kom om wat te schrijven is een goed teken, ik ben te druk geweest en het is hier te mooi om teveel binnen te zitten achter de computer.
Maar hier even een korte update over mijn ervaringen so far.
Ik kwam zaterdagchtend na een noodlanding-vrije-vlucht met Qantas via Bankok om 5:30 aan in Sydney.
Mijn plan was s middags ergens een power-nap te doen om tijdens de dinner-party van een vriend van Leo (vriend van Eef uit Venezuela waar ik zaterdag en zondag heb gelogeerd) niet in slaap te vallen. Maar we hebben zaterdag met Leo en Sarah (zn vriendin) meteen zo'n fantastische dag in Sydney gehad dat we meteen door zijn gegaan naar het eten. Echt een super leuke avond gehad in Glebe (in het centrum) met een hele groep vrienden en collega's van Leo. Daardoor ook helemaal geen jet-lag gehad door meteen in het ritme te komen. Paar espresso'tjes er tegen aan en het ging weer prima!
Leo en zijn vrienden waren echt de beste hosts voor het eerste weekend. Ze hebben me meteen goed op sleeptouw genomen en de mooiste plekjes van de stad laten zien (Rose Bay, Coogee-Bondi-ocean walk, Opera House, Harbour Bridge, the Rocks, Manly - voor kenners en liefhebbers van details).
Het coolste aan Sydney is echt de kust en de havens. Overal waar je bent in de stad is het water op 5min afstand. En de mooiste coastal-walks van strand naar strand waar je van verbazing-in-verbazing valt als je weer over de volgende heuvel bent en een nog spectaculairdere view van de stad hebt en nog meer surfers in het water!

Maandag ben ik in het hostel om de hoek van Leo ingetrokken, Noahs Backpackers. Strak aan Bondi beach northside met een kamer met beach view!!! s ochtends wordt ik dus wakker met het geruis van de zee... Meestal ga ik s ochtends een stukje hardlopen langs het strand of over de rotsen richting Bronte, daarna op adem komen op het strand (kijken hoe het surfen echt moet!) en dan s middags wat touristisch in Sydney bekijken of gaan surfen. Sydney is echt een sportieve stad. De hele dag zie je mensen over en langs het strand hardlopen en overal langs de stranden staan buiten fitness-apparaten. Surfen daarentegen is geen sport, maar een religie. Ik ben dus ook al goed aan het integreren met mijn surflessen hier! Echt de beste complete body work-out ever. Ik heb pijn in spieren waarvan ik niet eens wist dat ik ze had!

Mensen ontmoeten in een hostel is, zoals iedereen me al gerust probeerde te stellen ;-) zo makkelijk. Je loopt gewoon de keuken, het dakterras op (met beach view en bbq's!) of de hostel-bar in en je hebt er meteen weer vijf vrienden bij! Zo cool om iedereens life-story te horen, mensen met compleet andere achtergronden, doelen en redenen waarom ze hier zijn. Maar allemaal even eager om jouw verhaal te horen en nieuwe mensen te ontmoeten.
En aangezien in dit back-pack leven geen verschil bestaat tussen week en weekend ben ik elke avond wel iets aan het doen. Ik heb echt vakantie hier, ben echt even weg van de real world waar mensen banen hebben, huizen te koop staan en je lange termijn plannen maakt.

Ik vind Sydney nu al zo fantastisch dat ik zelfs voordat ik hier weg ben nu al zin heb om terug te komen als de zomer is begonnen en het echte Bondi-beach-life is begonnen!

permalink written by  Margreet Wiegers on August 30, 2008 from Sydney, Australia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a ComplimentKlinkt super en wat een mooie plaatjes, je straalt helemaal! Goed om te zien. Wat relaxed dat je een reismate gevonden hebt, dat is echt een relxe manier om te reizen en gezellig. Helemaal toppie. En volgens mij ben je in no time een enorme surfer geworden, leuk!
Hier ook alles ok. Jid en ik hebben onze eerste winst gepakt met tennistoernooi en volgende week weer werken.
Meisie, geniet er van!
-x- Ann


permalink written by  Ann on August 31, 2008

comment on this...
Next: Travelplans

Margreet Wiegers Margreet Wiegers
1 Trip
226 Photos

Ik ben Margreet. Ik werk al 2,5 jaar als management consultant bij Berenschot en woon samen met mijn vriend in ons eigen huis in een van de fijnste buurtjes van Utrecht.

Oh nee...

Ik ben Margreet. Ik heb mijn baan opgezegd, ben mijn huis aan het verkopen, ben single en vertrek volgende...

trip feed
author feed
trip kml
author kml

   

Blogabond v2.40.58.80 © 2023 Expat Software Consulting Services about : press : rss : privacy
View as Map View as Satellite Imagery View as Map with Satellite Imagery Show/Hide Info Labels Zoom Out Zoom In Zoom Out Zoom In
find city: