Loading...
Start a new Travel Blog! Blogabond Home Maps People Photos My Stuff

Living the good life - surf, yoga and relax....

Byron Bay, Australia


Ik ben nu bijna een week in Byron Bay en ben echt helemaal ontspannen. Byron Bay is echt een te chill surf-dorpje, maar wel groot genoeg om niet uitgekeken te raken en elke dag weer een nieuw strand of buurtje te kunnen ontdekken.
De roadtrip hierheen was echt amazing! Echt de manier om te reizen. Je kan stoppen waar en wanneer je wilt, lekker lunchen aan het strand, een touristische detour langs het strand of door het binnenland maken en je ziet veel meer onderweg.
Het begon wel vrij typisch - 4 chicks on a roadtrip - in Sydney de hele auto volgeladen met alle tassen en koffers, achterbak dichtgegooid en SHIT... Johanna had de sleutels op de koffer -> IN DE AUTO gelegd... 2 uur moeten wacht op road-side assistance om de auto open te breken voordat we konden vertrekken... De rest van de reis is probleemloos verlopen gelukkig, en het links rijden viel ook alles mee.
Mijn doel om naar Byron Bay te komen was om mezelf om te toveren in een ware ozzie surfbabe en volgens mij lukt dat al aardig! Vooral de lifestyle heb ik goed te pakken - dont think too much, just enjoy the surf. Het leven gaat om zoveel mogelijk tijd over te hebben om de dingen te doen die je echt leuk vind. Dat is de beste life-lesson die ik hier heb meegekregen - hoe zo goed mogelijk te genieten van het leven.
En dat gaat me prima af! 's ochtends neem ik mijn ontbijtje mee naar het strand, wat op 2 minuten loopafstand is. Daarna heb ik om de dag of surfles of yoga-les. Yoga helpt echt om wat meer flexibiliteit en balance te krijgen op dat surfboard. Het surfen gaat ook steeds beter. Van de beginners-methode (waarbij je wat tussenstappen neemt voordat je staat) ben ik al gevorderd naar de Kelly-Slater-style 'big-jump'. Ik begin ook al redelijke biceps te krijgen van al dat surfen, echt de beste work-out!

Donderdag de 11e ga ik weer door naar Fraser Island, maar ik denk er serieus over na om na nog wat reizen hierheen terug te komen en in het hostel te werken waar ik nu zit. Echt een super leuke staff, surfen ook allemaal bij dezelfde surfschool. Maar we'll see what happens en wat er verder op mijn pad komt.

Johanna, waarmee ik naar Byron ben gereden, is hier voor de bruiloft van vrienden van haar. Ze wonen in Belongil, een wijkje aan een van de noordelijke stranden van Byron, in een huis met een gigantische tuin wat net een tropisch regenwoud is. Ik ben ook uitgenodigd voor de bruiloft. Was echt het mooiste feest wat ik tot nu toe hier heb meegemaakt! Buiten in de tuin, een tafel vol met heerlijk eten, iedereen BYO-drinks, en kaarsjes overal door de tuin en een live band bestaande uit allemaal vrienden van het Irene en Alex (married couple). Ik zie mezelf ook wel in zo'n beach house wonen over een tijdje... echt paradise.

Het reizen zonder itinerary en zonder time-schedule bevalt me nog steeds prima. Ik geniet veel meer van waar ik nu op dit moment ben, dan als je de hele dag bezig bent met vooruit plannen. Veel backpackers hebben een super strak schema a la 'Europe in 10 days' waardoor de standaard vraag is 'where are we going next' en 'how do we get there'. Ik ben dus elke keer weer blij te kunnen antwoorden op die vraag dat ik geen idee heb waar ik wanneer heen doorreis en dat ik gewoon aan het genieten ben van waar ik nu ben.

permalink written by  Margreet Wiegers on September 8, 2008 from Byron Bay, Australia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a Compliment


comment on this...
Previous: Nieuwsberichtje Next: Van Byron naar Byron (via Fraser en Stradbroke...

Margreet Wiegers Margreet Wiegers
1 Trip
226 Photos

Ik ben Margreet. Ik werk al 2,5 jaar als management consultant bij Berenschot en woon samen met mijn vriend in ons eigen huis in een van de fijnste buurtjes van Utrecht.

Oh nee...

Ik ben Margreet. Ik heb mijn baan opgezegd, ben mijn huis aan het verkopen, ben single en vertrek volgende...

trip feed
author feed
trip kml
author kml

   

Blogabond v2.40.58.80 © 2024 Expat Software Consulting Services about : press : rss : privacy
View as Map View as Satellite Imagery View as Map with Satellite Imagery Show/Hide Info Labels Zoom Out Zoom In Zoom Out Zoom In
find city: