Loading...
Start a new Travel Blog! Blogabond Home Maps People Photos My Stuff

Van Byron naar Byron (via Fraser en Stradbroke Isl)

Fraser Island, Australia


Ik ben net een week weggeweest uit Byron en ben alweer terug! Toen ik vertrok naar Fraser vond ik het al jammer Byron te verlaten.
Het weekend op Fraser was wel echt fantastisch! Fraser is het grootste zand-eiland ter wereld (123 km lang en 22km breed) en volgens de advertenties 'voted 5th sexiest islands in the world' (ik ga nog voor jullie opzoeken wat de eerste vier zijn ;-). We hebben met een groep van 11 vrienden van vrienden van vrienden een self-drive 4x4 camping-trip gedaan. Je krijgt van de organisatie dus een volledig equipped 4x4 mee en een kaart van het eiland.
Kamperen doe je in de duinen aan het strand, en het strand is de Fraser Highway. Op het eiland zijn een aantal meren, met witte zandstranden en kristalhelder water... Echt amazing. Ik was vergeten how much I love camping! Helemaal weg van alles in the middle of nowhere je tentje opzetten, je eigen eten koken op de bbq en gewoon lekker de hele avond bij de tent zitten. We hadden nog wel een minor-4-wheel-drive-accidentje - het linkervoorwiel viel ineens van de auto af toen we letterlijk 1km voor de ferry stonden om terug naar het vasteland te gaan! Gelukkig stonden we niet ergens kniehoog in het zand op een duin, maar net op het enige stukje verharde weg voor het aanlegpunt van de ferries.
Na Fraser zijn we teruggereden naar Noosa Heads. Een surfdorpje halverwege Byron en Fraser. Ik zat erover te denken om daar wat langer te blijven, maar vond het iets te toeristisch en georganiseerd. Meer een family-oriented en rich-people's surfspot. Het laid-back sfeertje in Byron trok me meer aan. Noosa deed me denken aan de Zuid-Franse surfdorpjes als Hossegor. Niks mis mee dus, maar niet wat ik nu zoek - experiencing het relaxte leven aan het strand. Wat vrienden uit Byron hadden een paar dagen vrij en ook zin om een paar dagen weg te gaan.
Afgelopen drie dagen heb ik dus weer lekker in het wild gekampeerd in een 4x4 op Stradbroke Island (net van de kust bij Brisbane). Stradbroke is meer een getaway voor locals dan voor backpackers en dus heerlijk rustig. Ik zat gisteravond nog te twijfelen of ik verder naar het Noorden zou gaan rijden, maar heb de knoop doorgehakt en mee terug gegaan naar Byron Bay. En being here, it feels like the right decision! 'You cannot see your reflection in running water, only in still water' - een van de vele quotes uit 'Eat, Pray, Love' van Elizabeth Gilbert die volledig slaat op mijn reiservaring. Ik wil echt ervaren hoe het is om hier te wonen, zo'n laidback leventje te leiden in paradise. I'm not in a rush, heb geen einddatum voor mijn reis en al die plaatsen die ik ooit nog wil zin zijn er volgend jaar ook nog wel. Ik doe nu gewoon waar ik nu zin in heb en dat is hier zijn. Ik ga dus op zoek naar een baan, iets niet te veeleisends, zoals in hospitality voor 3 dagen in de week ofzo en verder lekker surfen en genieten.permalink written by  Margreet Wiegers on September 18, 2008 from Fraser Island, Australia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a ComplimentLEUK Margreet om je te zien met mijn buik/rugzakje om. Geniet van de vrije tijd. Tot in Bali ???
Ik zou zo met je willen ruilen, relaxen ipv al het geren en de kou hier.
groeten

thea

permalink written by  Thea Wiegers on September 19, 2008


THATCHY! Jezus wat een super SUPER (at a loss for words...) - oh my god, ik ben zo uber jalours. Please stop putting in the lines like "als ik achter de computer zit realiseer ik me...". Nee lief - tuurlijk niet sounds allemaal TE GEK. Ik mis je wel (hier in engeland... tehee) dikke vette zoenen

permalink written by  Roelien on September 22, 2008

comment on this...
Previous: Living the good life - surf, yoga and relax.... Next: Back to school and back to work!

Margreet Wiegers Margreet Wiegers
1 Trip
226 Photos

Ik ben Margreet. Ik werk al 2,5 jaar als management consultant bij Berenschot en woon samen met mijn vriend in ons eigen huis in een van de fijnste buurtjes van Utrecht.

Oh nee...

Ik ben Margreet. Ik heb mijn baan opgezegd, ben mijn huis aan het verkopen, ben single en vertrek volgende...

trip feed
author feed
trip kml
author kml

   

Blogabond v2.40.58.80 © 2024 Expat Software Consulting Services about : press : rss : privacy
View as Map View as Satellite Imagery View as Map with Satellite Imagery Show/Hide Info Labels Zoom Out Zoom In Zoom Out Zoom In
find city: