Loading...
Start a new Travel Blog! Blogabond Home Maps People Photos My Stuff

Terug in Australie – de cirkel is rond: I’m back in Byron!

Byron Bay, Australia


Het is alweer een tijdje geleden dat ik heb ‘ge-blogd’, maar ik leef nog en alles gaat goed met me! Hieronder twee ‘blogs’ over mijn reis in Indonesie en mijn terugkomst in Australie. Ik hoop dat alles goed gaat met jullie allemaal. Bedankt voor al jullie lieve emails en berichtjes op dit blog. Heb nu al zin om in mei even in Nederland te zijn! Het enige nadeel van Australie is nog steeds dat het zo ver weg is... en dat je daardoor belangrijke dingen in Nederland mist (zoals bruiloften, vrijgezellenfeesten ed... – Ann&Jakob: ik ben er in gedachten bij hoor en zal hier een drankje op jullie drinken!).

Indonesie was echt een bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt met Australie. Heerlijk weer terug te zijn! De stranden en de natuur zijn hier zo mooi. Heb zin om ergens mijn tas uit te gaan pakken – een kamer te vinden, een baan te hebben, mijn leven hier op te bouwen. Voor mijn gevoel begint het avontuur van in Australie wonen nu pas.
In Bali heb ik er veel over nagedacht waar in Australie ik zal gaan ‘settelen’. Eigenlijk wist ik het aan het begin van mijn reis al wel waar mijn Australian Dream is: BYRON BAY! De omgeving van Byron Bay is zo mooi en het leven er zo relaxt. Midden in de natuur, de mooiste stranden, ontspannen sfeer, veel sport en gezond eten. Nu alleen nog een baan vinden en dan is het compleet!

Tim en ik zijn na een week Sydney terug gereden naar het huis waar hij woonde voordat we naar Melbourne vertrokken. Daar was gelukkig nof steeds ‘plaats in de herberg’. Het is een share house met 10 huisgenoten met een grote veranda en een grote tropische achtertuin op 5 min lopen van Belongil Beach – een van de mooiste en rustigste stranden van Byron. Heerlijk om elke ochtend eerst een duik in de oceaan te nemen voordat je met je dag begint. Terugkomen in Byron voelde ook echt als thuiskomen – zoveel mensen die ik hier ken en die blij zijn je weer te zien.
Heerlijk met vrienden op het balkon eten en na het eten een live jam van de muzikanten hier in huis (piano, 4 gitaristen en de huisbazen vormen een jazz duo en spelen double bass en sax).
Ik ben nu naar banen op zoek in Lismore en in Ballina – de twee middelgrote steden hier in de omgeving. Het is het wel waard om te commuten naar werk, want dat ik bij het strand wil wonen staat vast. Elke keer als ik weer het strand oploop is een bevestiging van mijn keuze hier te wonen.
Volgend weekend vlieg ik voor een weekend naar Melbourne voor het Sound Relief festival (Midnight Oil, Paul Kelly, Jack Johnson, Kings of Leon etcetc!!!), voor de bushfires in Victoria. Was wel raar in Australie terug te komen met alle natuurrampen – gigantische bushfires in Victoria en overstromingen in Queensland. Gelukkig is de rust weer wat wedergekeerd. Ik heb alleen de eerste week terug in Sydney last van de tropische regenbuien gehad, maar hier in Byron is het heerlijk strandweer.

Hier wat foto's om jullie mee te nemen op mijn ochtend wandeling naar het strand:
permalink written by  Margreet Wiegers on March 6, 2009 from Byron Bay, Australia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a ComplimentOh wat is het mooi daar! Wat geweldig dat je hebt gekozen en zo op je plekje bent! Ik denk dat ik begin augustus maar even bij je langs kom, als je het gezellig vind tenminste! Het ziet er geweldig uit! ok fijn dat Indonesië zo leuk was.

Wij zijn pas geleden bij Marijke geweest, die woont mooi! Onwijs mooie omgebouwde boerderij en ze is volgens mij helemaal gelukkig.

Leuk om weer even van je te horen!

Dikke kus,

Je nichie

permalink written by  Daan on March 6, 2009


Hé Margreet,

Goed weer wat van je te horen. Klinkt allemaal heerlijk! Jaloers is wel een woord dat even in me op komt. Vind het echt super dat je je baan laat beplaen door de plek waar je je happy voelt. Good choice. Moet ik met mijn sollicitaties ook maar rekening mee houden.

Duim voor je dat je iets kunt vinden. Tot snel.

Liefs Nynke

permalink written by  Nynke on March 6, 2009


Hi Thatch, kwam via je Facebook op je blog terecht. Wat goed wat je allemaal doet, respect! Ik leid mijn eigen tropen-leventje in Singapore. Wens je alle geluk en plezier. Dikke zoen.

permalink written by  eveline h. on March 10, 2009


Hé moppie,

Wat zie jij er fantastisch uit!!!
Het lijkt erop dat je het erg naar je zin hebt....super...ben ik blij om!

Hele dikke kus, Tjeerd & Ha

permalink written by  Hadewij van de Kamp on March 28, 2009


Ha Margreet,

Wat ziet het er gaaf uit!!!!!!!!!!!!!!!

Dikke kus,
Marijke

permalink written by  Marijke Köhler on April 5, 2009


Thatchiooooooo was ECH leuk om je te spreken vanmorgen! Tot snel in Nederland woHOOO xxxx

permalink written by  Gess on April 24, 2009

comment on this...
Previous: Indo met Wiek Next: nieuw blog: margreetwiegers.blogspot.com

Margreet Wiegers Margreet Wiegers
1 Trip
226 Photos

Ik ben Margreet. Ik werk al 2,5 jaar als management consultant bij Berenschot en woon samen met mijn vriend in ons eigen huis in een van de fijnste buurtjes van Utrecht.

Oh nee...

Ik ben Margreet. Ik heb mijn baan opgezegd, ben mijn huis aan het verkopen, ben single en vertrek volgende...

trip feed
author feed
trip kml
author kml

   

Blogabond v2.40.58.80 © 2024 Expat Software Consulting Services about : press : rss : privacy
View as Map View as Satellite Imagery View as Map with Satellite Imagery Show/Hide Info Labels Zoom Out Zoom In Zoom Out Zoom In
find city: