Loading...
Start a new Travel Blog! Blogabond Home Maps People Photos My Stuff

Sulttaanikunnassa vieraisilla

Bandar Seri Begawan, Brunei


Borneon saarella sijaitseva Brunei on Kaakkois-Aasian rikkain maa. Ökyilystään, mutta myös anteliaisuudestaan tunnettu sulttaani elää palatsissa, joka on pinta-alaltaan koko Vatikaania suurempi. Verotuloilla hän ei hulppeaa asuntoaan kustanna; sillä koko sulttaanikunta on täysin verovapaata aluetta, vaan meren pohjasta pumpattavalla öljyllä.

Minä reissasin couchsurfing hostini kanssa pikaveneellä jokea pitkin katsomaan nenäapinoita (eng. proboscis monkey), joista lauman johtajauroksen tunnistaa suurimmasta nenästä. Samalla matkalla reissasimme myös veden päälle rakennettuun kylään, jossa ihmiset elelevät perinteisesti ja osa ilman sähköä, vaikkakin aivan Bandarin kaupungin kupeessa.

Eräs sulttaanin villityksistä oli rakentaa maailman suurin elämyspuisto. Nykyään puisto on pääosin suljettu ja laitteet hiljalleen ruostumassa, mutta edelleen se on aikamoinen näky muistuttamassa suurista unelmista. Puistoa reunustavaan aitaan on koristeeksi laitettu täydestä hopeasta tehtyjä hevosenpäitä, niitä on yhteensä tuhansia. Jotain maan rikkauksista kertoo sekin, että vain muutamia näistä hevosista on nikkaroitu irti rikastumisen toivossa, useimmat niistä odottavat yhä paikallaan sulttaanin paluuta.

permalink written by  rosabella on August 10, 2012 from Bandar Seri Begawan, Brunei
from the travel blog: Kaukana kotoa: Siperian halki ja matkantekoa Itä-Aasiassa
Send a ComplimentOnko sulttaani joku vanha kääkkä?
Vai voisiko olla nuori ja vapaa?


permalink written by  eila on August 17, 2012

comment on this...
Previous: Vuorikiipeilyä vaiko saarihyppelyä Next: Brunein yhteenveto

trip feed
author feed
trip kml
author kml

   

Blogabond v2.40.58.80 © 2022 Expat Software Consulting Services about : press : rss : privacy
View as Map View as Satellite Imagery View as Map with Satellite Imagery Show/Hide Info Labels Zoom Out Zoom In Zoom Out Zoom In
find city: