Loading...
Start a new Travel Blog! Blogabond Home Maps People Photos My Stuff

De lachende Boeddha

Hoogezand, Netherlands


Ik heb mijn blog de titel 'De lachende boeddha' meegegeven. Niet voor niets, dit is namelijk een van de dingen die mij het meest is bijgebleven na mijn vorige reis naar Beijing. Samen met onze gids (die we al een tijdje kennen), hebben we wat trekpleisters bezocht. En wat kan die man vertellen! Maar ja, mensen die zeggen "women are always right" hebben het natuurlijk sowieso gemaakt, haha ;-) (het beste ezelsbruggetje ooit!)

De lachende boeddha is een van de vele boeddha's geweest in China. Hij had een dikke buik en lachte altijd. Mensen dachten daarom dat hij al je zorgen opat en opsloeg in zijn bolle buik. In werkelijkheid was hij gewoon een gehandicapte man. En natuurlijk hebben mensen dat in die tijd ook wel geweten. Maar het is veel fijner in iets te geloven, op te kijken naar het beeld wat je er zelf van hebt. Net als in de hele wereld hebben ook veel chinezen de behoefte zich vast te houden aan een een of ander geloof.

Ik merk trouwens om me heen dat veel mensen opkijken naar anderen met hun eigen gevormde perceptie. Zo kun je jezelf optrekken door je aan een ander te spiegelen. Maar toch, de som van het beste van iedereen is een onhaalbaar doel denk ik.

Terug naar boeddha, natuurlijk staat er een te pronken op mijn schoorsteenmantel.. *hap slik*, zou hij weleens honger hebben? ;-)


permalink written by  Jolie on July 31, 2009 from Hoogezand, Netherlands
from the travel blog: Lachende Boeddha
tagged LachendeBoeddha

Send a Compliment


comment on this...
Previous: Voor vertrek Next: Het werkende leven

trip feed
author feed
trip kml
author kml

   

Blogabond v2.40.58.80 © 2019 Expat Software Consulting Services about : press : rss : privacy
View as Map View as Satellite Imagery View as Map with Satellite Imagery Show/Hide Info Labels Zoom Out Zoom In Zoom Out Zoom In
find city: