Loading...
Start a new Travel Blog! Blogabond Home Maps People Photos My Stuff

Back to school and back to work!

Byron Bay, Australia


Een van de standaard vragen in de backpackers-wereld is: ‘where do you live’ of ‘when are you going back home’. Well: ‘I live right here, so I am home!’ Ik heb altijd mensen benijd die in dit soort dorpjes wonen, so I decided to become one of them!
Ik woon en werk nu in the Aquarius Hostel on Lawson street in Byron Bay (zie www.aquarius-backpackers.com.au). Letterlijk 2 minuten lopen van het strand en van de ‘stad’. Ik werk welgeteld 2 uur per dag en krijg in ruil daarvoor gratis accomodation, gratis dinner, surflessen en korting op alles wat het hostel verder verstrekt (trips, drankjes in de bar etc).

We wonen in het hostel met alle staff in de staff room. Met 10 man, 10 massive backpacks, 1 bank, 2 koelkasten en 1 badkamer is het nogal druk, krap en rumoerig, maar erg gezellig! De staff hier is echt leuk, allemaal rond dezelfde leeftijd en dezelfde reden hier te wonen en werken – Byron is gewoon te relaxed en mooi om te verlaten! Door een tijdje in de zelfde kamer, hetzelfde bed en met dezelfde mensen om me heen te wonen voelt het al steeds meer like home. En met sommige van mijn ‘roomies’ kan ik echt goed opschieten, wat het wonen en werken hier extra leuk maakt. De avonden dat ik met Cat en Martina achter de bar sta zijn net zo leuk als dat we met zn drieen aan de andere kant zouden staan!
Mijn werk is nu per avond verschillend – de ene avond werk ik achter de bar en de andere avond serveer ik het eten. Deze week werk ik vooral in het ontbijt&lunch café van het hostel waar ik als Barista overheerlijke koffies maak. Een van de nieuwe skills die ik hier heb opgedaan – the skill and art of being a Barista. Ze nemen koffie serieus hier! Ik ben vorige week in Brisbane naar ‘Coffee School’ geweest!
Ik heb dus een hele dag besteed aan what it takes om alle denkbare soorten koffie te maken (short black, long black, latte, flat white, cappucino, macchiato, piccolo latte, frappe, layered latte, moccacino etcetc…) en ik kan zelfs van die mooie figuurtjes maken in de silky opgeklopte melk. Verder heb ik deze week ook mijn RSA gehaald – Responsible Service of Alcohol – als je in een licenced café of restaurant wilt werken (waar alcohol geserveerd mag worden) dan ben je verplicht dat certificaat op zak te hebben. Na een dag RSA course waar je wordt overspoeld met alle gevaren (zowel medisch als behavioural) begin je bijna te twijfelen of je nog wel in een café wilt werken en ooit nog alcohol gaat drinken (maar daar was ik diezelfde avond al wel weer overheen, don’t worry ;-) De wet gaat hier zover dat als iemand dronken naar huis gaat en in een ongeluk komt, de kroeg waar hij dronken is geworden daarvoor aansprakelijk gesteld kan worden en voor alle kosten opdraait, een boete riskeert van $11.000 en zelfs mogelijke gevangenisstraf voor de licensee of de bar staff.
Het surfen gaat steeds beter, ik ga zelf met mijn gehuurde board en mijn eigen wetsuit uit surfen met vrienden. Eerst even de golven checken natuurlijk op de verschillende stranden en dan met onze boards het water in. En met 2 uur per dag werken blijft daar genoeg tijd voor over!Ik heb al gesurft met walvissen en dolfijnen op de achtergrond, en afgelopen vrijdag bleek na het surfen dat op een strand wat aangrenst aan het strand waar wij aan het surfen waren dat iedereen uit het water was gehaald omdat er een haai was gespot die verdomd veel op een great white leek… Maar ik begin nu zelf ook al te merken dat haai-verhalen (bv dat er s ochtends een haai is gespot) mij ook niet meer weerhouden om het water in te gaan. Als ze niet zijn gespot zijn ze er ook wel, Byron waters are their home. En waar ik surf (vrij dichtbij de kust) komen ze toch niet, hoop ik.
Hoe lang ik hier blijf weet ik nog niet. Van 17-20 oktober ga ik voor een paar dagen weer even richting Sydney – kamperen met Leo en zijn vrienden bij Seal Rocks. Waarschijnlijk blijf ik dan wat extra dagen in Sydney en dan of terug naar Byron Bay of door naar Melbourne met wat vrienden die rond dezelfde datum daarheen rijden. En dan vanuit Melbourne misschien weer terug naar Byron Bay, of doorvliegen naar de Westkust. We'll see what happens en waar ik dan zin in heb! Tot nu toe werkt die instelling prima!
Ik ben af en toe ook al wat naar vacatures aan het kijken, voor als ik weer een 'echt' leven wil beginnen, wat ik dan wil gaan door. De manager van het hostelcafe heeft me ook een fulltime betaalde baan aageboden, maar ik heb besloten dat ik daar nog niet klaar voor ben. Nog niet uitgereisd! Ik ga nog even van mijn 'vakantie' genieten voordat ik weer opgeslokt wordt door ritme en regelmaat.permalink written by  Margreet Wiegers on October 8, 2008 from Byron Bay, Australia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a ComplimentLieverd! Dit klinkt weer heerlijk!! En je ziet er goed uit, duidelijk heel erg aan t genieten!! Goed om te zien! Nogmaals dank voor je lieve pakje, ik was helemaal surprised!! Laat even weten wanneer jij ook een postadres hebt!! Take care, kusje bye XXX

permalink written by  Wicked! on October 11, 2008


thatchies, looking good baby! heerlijke verhalen allemaal... deze week bellen we weer, echt goede die hema oplossing. elke keer als ik weer je verhalen hoor en ik je fotos zie denk ik: dude ik wil ook reizen, alles inpakken en gewoon op avontuur. en it's hitting home like a virus, Mariah al weg, Ies ver op weg met de planning in die richting, Rosie die ook besloten heeft een paar maanden als ski lerares er tussen uit te gaan... wow, ik weet niet wat er straks gebeurt als gess, pau (en misschien do en marije) en ik samen met zijn tweetjes bij de koffie salon zitten en voor de 150ste keer hetzelfde verhaal moeten vertellen, nou ja je zal zien op het moment dat iedereen weer zin heeft in vastigheid gaan wij als drie losse viswijven er kei hard vandoor, te paard een wereldreis maken ofzo... -x- miss you baby!

permalink written by  Eef on October 11, 2008


Margreet! Je ziet er goed uit. heerlijk gebruind al! Toppie. Klinkt relaxed allemaal. Fftjes werken en dan lekker van de vrije tijd genieten op het water, heerlijk! Geniet jij nog maar even lekker verder! -x- Ann

permalink written by  Ann on October 12, 2008

comment on this...
Previous: Van Byron naar Byron (via Fraser en Stradbroke... Next: Itchy feet

Margreet Wiegers Margreet Wiegers
1 Trip
226 Photos

Ik ben Margreet. Ik werk al 2,5 jaar als management consultant bij Berenschot en woon samen met mijn vriend in ons eigen huis in een van de fijnste buurtjes van Utrecht.

Oh nee...

Ik ben Margreet. Ik heb mijn baan opgezegd, ben mijn huis aan het verkopen, ben single en vertrek volgende...

trip feed
author feed
trip kml
author kml

   

Blogabond v2.40.58.80 © 2024 Expat Software Consulting Services about : press : rss : privacy
View as Map View as Satellite Imagery View as Map with Satellite Imagery Show/Hide Info Labels Zoom Out Zoom In Zoom Out Zoom In
find city: