Loading...
Start a new Travel Blog! Blogabond Home Maps People Photos My Stuff

Itchy feet

Port Macquarie, Australia


Plannen zijn er om gewijzigd te worden, toch?
Dacht dat ik nog wel even in Byron zou blijven hangen, maar de optie mee naar Melbourne te roadtrippen gaf me toch weer 'itchy feet' om weer verder te gaan reizen en nog meer van dit land te gaan zien.
Ik ben vorige week op surf-safari geweest en een paar dagen gesurft in Arrawarra (bij Woolgoolga -> HOE cool zijn de plaatsnamen hier! Thanks to the Aboriginals!) en Crescent Head. Elke dag 2 surfsessies. De laatste dag was de ochtend surfsessie om 6:00 's ochtends, om met zonsopgang op het water te kunnen zijn. En alsof dat niet mooi genoeg was, zwommen er op 5 meter afstand een aantal dolfijnen voorbij! Echt onbeschrijfbaar mooi...

Van vrijdag tot maandag ben ik wezen kamperen in Seal Rocks, een plaatsje aan de kust ca. 3u ten noorden van Sydney. Leo was maandag jarig en had bedacht dat een campingtrip het weekend ervoor de beste inwijding van een nieuw levensjaar is.Ik heb naar en van Seal Rocks ook het echte backpackerleven gevoeld - wat begint met alle busorganisaties in de wijde omtrek afbellen die allemaal een afgebakend gebied bestrijken, er maar 1 bus per dag op dat traject rijdt, je tenminste twee verschillende busmaatschappijen moet gebruiken om van A naar B te komen, die natuurlijk nooit op elkaar aansluiten en er geen gsm-bereik is in een 20K omtrek van de campsite, dus als er iets mis gaat met je aansluiting, tja...
Maar ben heelhuids aangekomen en erg genoten van mijn verblijf bij het Mobile Tankstation aan de Pacific Highway. Seal Rocks ligt in de middle of nowhere en de camping ligt aan de duinen, met de mooiste stranden erachter liggend.
Ik zit nu in Port Maquarie. Top punt van Port Macquirie: het Koala Hospital! Vanuit hier ga ik roadtrippen naar Melbourne. Tussendoor in ieder gevaal weer een paar dagen in Sydney, wat wijntjes proeven in de Hunter Valley en de Blue Mountains in. Geen idee hoelang we erover gaan doen en hoe lang ik in Melbourne blijf. Maar dat past wel bij de rest van mijn trip so far - go with the flow.
Verder had ik de laatste tijd weer behoefte aan wat intellectueel voedsel, dus ben wat gaan lezen over de Aboriginal populatie, geschiedenis en huidige situatie. Ben nog nooit in een land geweest waar zo'n blatant racisme en disciminatie heerst. Echt te bizar voor woorden wat voor acties er door de geschiedenis heen zijn ondernomen door de colonial settlers om de Aboriginals te assimileren en uit te roeien, om het voorzichtig uit te drukken. Wellicht dat ik na Melbourne doorvlieg naar Uluru (Ayers Rock) en de Northern Territory waar de Aboriginal tradities nog het meest levend zijn.
Omdat ik jullie natuurlijk volledig op de hoogte wil blijven houden van mijn didgereedo's en don'ts, en internetcafes me op mn zenuwen werken (...You have LESS than 5 minutes remaining!!!...) heb ik een laptop gekocht! LaptopJE is het meer:
een 9-inch ACER mini-laptopje (Aspire One), past zelfs in mn handtas! My new best friend... (hier in Australie dan he!) Moet alleen nog een naam voor haar bedenken (mijn vorige laptop heette Tommy Oshiba (->degene die weet te raden welk merk dat was wint een gratis week B&B in australie (excl.vlucht ea reiskosten)). Als iemand dus suggesties heeft voor de naam van mijn nieuwe mini-laptopje, hoor ik het graag. Voor now noem ik haar Miss Holland, cause she's SOOOO pretty!


permalink written by  Margreet Wiegers on October 21, 2008 from Port Macquarie, Australia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a ComplimentZie ik daar een heeeeel mooi horloge om die pols op die laptop, die je by the way best Aussie ComputER kan noemen...heb ik gewonnen??? denk het wel he...
Mooi! Dan kom ik over 7 weken jouw kant op!!


permalink written by  NmO on October 22, 2008

comment on this...
Previous: Back to school and back to work! Next: Van Port Macquairie naar Melbourne

Margreet Wiegers Margreet Wiegers
1 Trip
226 Photos

Ik ben Margreet. Ik werk al 2,5 jaar als management consultant bij Berenschot en woon samen met mijn vriend in ons eigen huis in een van de fijnste buurtjes van Utrecht.

Oh nee...

Ik ben Margreet. Ik heb mijn baan opgezegd, ben mijn huis aan het verkopen, ben single en vertrek volgende...

trip feed
author feed
trip kml
author kml

   

Blogabond v2.40.58.80 © 2024 Expat Software Consulting Services about : press : rss : privacy
View as Map View as Satellite Imagery View as Map with Satellite Imagery Show/Hide Info Labels Zoom Out Zoom In Zoom Out Zoom In
find city: