Loading...
Start a new Travel Blog! Blogabond Home Maps People Photos My Stuff

Weer onderweg!

Alice Springs, Australia


Na een maand in Melbourne ben ik sinds gister weer op pad. Heb afgelopen maand echt ervaren wat het is in Melbourne te wonen: s ochtends ergens een koffietje drinken, de tram nemen naar de stad, je huisgenoten zien als je thuis komt. Het was ook weer fijn een ‘huis’ te hebben voor een paar weken. Als ik ooit in Melbourne kom te wonen zie ik me zo in Fitzroy wonen. Brunswick street is echt super. Het is een stuk relaxter dan het centrum en er is elke avond wel ergens live muziek. Veel leuke koffietentjes, restaurantjes en aparte designer kleding winkels.

Melbourne heeft zelf niet heel spectaculaire stranden. Maar als je langs de baai naar de oceaan rijdt aan de Mornington Peninsula heb je wel weer de prachtige Australische stranden. De Mornington Peninsula is echt prachtig – aan de ene kant de baai en aan de andere kant de meest ruigesurf stranden waar je vaak alleen komt na een redelijke klim op en van de duinen. Op het heuvelachtige landschap van de peninsula zijn tientallen wijngaarden en boerderijen. Waaronder de Strawberry farm!!! MASSIVE strawberries! Ze weten het hier allemaal wel goed te verkopen – de ‘Pick-your-own-strawberries-farm’op de Peninsula, de Chocolate Factory op Phillip Island en… CHEESEWORLD!!! In Warnambool! En allemaal langs de snelweg, dus weinig moeite om even te stoppen en wat lekkers voor onderweg mee te nemen. Al was Cheeseworld een beetje een tegenvaller. Kan niet op tegen onze Nederlandse boeren kazen…

Ik ben in Melbourne begonnen met mijn TESOL cursus (Teaching English to Speakers of Other Languages). Het grootste gedeelte is online en 5 dagen was in-class in Melbourne. Niet alleen heeft het mijn Engels verbeterd, nu heb ik waar ik ook verder ooit ga reizen over de globe een kwalificatie waarmee ik zo aan de slag kan! Ik werd door de lessen en de ervaringen van de instructors ook echt enthousiast om les te gaan geven. Ik weet nog hoe onvoorbereid ik me voelde in Guatemala toen ik voor de klas stond. Nu heb ik een hele 'toolbox' van lesplannen, technieken en activities om uit te putten. In januari en fabruari zit ik in Indonesie: een week Bali met mn moeder en een maand backpacken met Wieke, en als het bevalt blijf ik misschien wel langer en ga ik surfen en Engels lesgeven op Bali voor een tijdje!

Afgelopen week hebben we de Great Ocean Road gereden. Echt stunning, elk uitzicht weer adembenemend. Met als letterlijk hoogtepunt de helikoptervlucht er boven langs! Sowieso echt TE cool om in een helikopter te vliegen en om de erosie van de rotsen en de Apostles van bovenaf te zien was echt amazing. Aan het einde van de Great Ocean Road ligt Warnambool waar Anne-Martien, Brad en hun familie wonen (nicht van Wieke + vriend die vorig jaar in Nederland woonden). Super leuk hun te zien en Warnabool te verkennen!

Ik ben nu in Alice Springs om samen met Nicolette (oud-Berenschot collega) en Tom (haar vriend) een campingtrip naar Uluru te maken. Alice Springs is echt onvergelijkbaar met de andere steden. Het is duidelijk een geisoleerde desert town. De vlucht erheen was echt spectaculair. Met de heldere lucht kon je prachtig het maanachtige rode landschap van de Central Australian desert zien. Ik vertrok uit Melbourne met regen en ca 18 graden. Hier in Alice is er geen wolkje aan de lucht en ca 40 graden deze week! Wel weer even wennen die hitte! Alice Springs heeft een relatief grotere Aboriginal community dan de andere steden en dat is door hun ‘communal’ manier van leven en hun buitenleven ook erg zichtbaar in de stad. Hoop daar de komende tweek meer over te leren over wat de mensen hier denken dat de oplossing is voor de problemen in de aboriginal communities, want de gezondheidsproblemen, armoede en alcoholisme zijn overduidelijk. Verder zijn hier prachtige galleries met Aboriginal art. Ik begin steeds meer te begrijpen wat de symbolen in de schilderijen beteken en tot op zekere hoogte de schilderijen te interpreteren vanuit de Dreamtime verhalen.

Op 1e kerstdag vlieg ik weer naar Sydney om daar met Tim en zijn familie een echte Australische kerst te vieren. Dan na een week op 4 januari door naar Indonesie en dan op een gegeven moment weer terug naar Australie. Als ik terug kom uit Indonesie ga ik bepalen waar ik ga wonen en op zoek naar een baan. Ben er nog steeds niet uit waar dat gaat worden, maar het wordt sowieso aan het strand!

Fijne kerst allemaal alvast!Great Photo
1
permalink written by  Margreet Wiegers on December 19, 2008 from Alice Springs, Australia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a ComplimentHee Margreet, leuk om weer van je te lezen!

Ik ben in oktober naar Bali geweest, echte aanrader. Om te surfen is natuurlijk Kuta/Seminyak leuk, maar je moet ook Uluwatu niet overslaan. Heerlijke golven en een echt surferssfeertje.

Ik ben trouwens ook een week naar de Gili eilanden bij Lombok geweest (Gili Air) en heb daar mn advanced duikbrevet gehaald. Vond het echt superrelaxed om daar te zijn. Geen auto's alleen paard en wagen met zandwegen.

Superveel plezier op Bali en ben benieuwd waar je straks blijft plakken!

Knuffel,
Marieke

permalink written by  Marieke on December 21, 2008

comment on this...
Previous: Van Port Macquairie naar Melbourne Next: Happy New Year allemaal!

Margreet Wiegers Margreet Wiegers
1 Trip
226 Photos

Ik ben Margreet. Ik werk al 2,5 jaar als management consultant bij Berenschot en woon samen met mijn vriend in ons eigen huis in een van de fijnste buurtjes van Utrecht.

Oh nee...

Ik ben Margreet. Ik heb mijn baan opgezegd, ben mijn huis aan het verkopen, ben single en vertrek volgende...

trip feed
author feed
trip kml
author kml

   

Blogabond v2.40.58.80 © 2023 Expat Software Consulting Services about : press : rss : privacy
View as Map View as Satellite Imagery View as Map with Satellite Imagery Show/Hide Info Labels Zoom Out Zoom In Zoom Out Zoom In
find city: