Loading...
Start a new Travel Blog! Blogabond Home Maps People Photos My Stuff

Happy New Year allemaal!

Sydney, Australia


Morgen vlieg ik naar Indonesie! Heerlijk met mn mams een weekje Bali, een maand reizen met Wieke en dan misschien nog ergens Engels les geven en surfen.

Op kerstdag ben ik teruggevlogen uit Alice Springs naar Sydney. Alice Springs en Uluru waren echt amazing! Het is echt niet ‘gewoon maar een grote rode rots’ (wat sommige cultuurbarbaren durven te beweren). Echt adembenemend hoe uit dat platte rode landschap ineens zo’n grote steen oprijst. Naast geologisch interessant is de culturele kant (de betekenis van Uluru voor de Arrente Aboriginals die het natuurpark beheren) ook heel interessant.
Ik heb de hele week met Nicolette (ex-Berenschot collega) en Tom gereisd. Was supergezelig -> thanks guys! Echt leuk weer iemand van ‘thuis’ te zien en Alice is als afgelegen desert-town een stuk leuker als je er mensen kent. Hebben samen ook de film Australie gezien (voor wie hem gaat zien -> die scene waar Nicole Kidman heel blij wordt van al die hoppende kangaroes en er dan een aanrijdt – dat was precies zoals het bij ons ging toen we Wally de Wallaby doodreden op Wilson’s Promotory, r.i.p…).

Vanuit Alice hebben we een drie daagse tour gemaakt. Door de hitte van 45graden rond 12u werden we elke ochtend om 4u gewekt om rond zonsopgang met een hike te beginnen. Uluru was cultureel gezien het hoogtepunten, maar qua hikes, uitzichten en natuur waren de Kata tyuta (Olgas) en Kings Canyon echt fantastisch.

Kerst in Sydney was heerlijk. Heel relaxed met Tim’s familie kerst gevierd en op Boxing day in de Sydney Harbour gezeild – onder de Harbour bridge door, langs de Opera house, door naar de Heads. Oud en Nieuw hebben we in Avoca gevierd met een groep vrienden en neven van Tim. Avoca ligt aan het strand ca een uur noord van Sydney. Heel andere ervaring om in de zomer aan het strand nieuwjaar te vieren! Hebben op oudjaarsavond nog in de zee gezwommen en s avonds op het strand geslapen op de sunrise te zien. Onderweg naar Sydney langs Kuring-gai national park en de Northern Beaches geweest. Blijf het een fantastische stad vinden – alle gemakken van de stad met zo dicht bij de mooiste natuurparken en stranden.

Ik weet nog steeds niet wat ik ga doen als ik terugkom uit Indonesie, maar heb besloten daar dan pas over in te zitten. Ik heb als nieuwjaars-resolution dat ik zo veel mogelijk dit onvoorspelbare en spontane leven wil vasthouden en de balans vind tussen stabiliteit en flexibiliteit – ik wil wel ergens gaan wonen en me thuis voelen in Australie, maar flexibel genoeg blijven om nog meer van het land te ontdekken en af en toe te verhuizen. Vind het heerlijk elke keer mijn spullen weer te pakken en door te reizen. Maar af en toe je tas uit te kunnen pakken en in het zelfde bed te slapen heeft ook wel wat. We’ll see wat 2009 mij brengen zal. Hoop voor jullie een ticket naar Australie zodat jullie bij mij langs kunnen komen!

ps - foto's komen later, internet is te langzaam om ze up te loaden... als je naar 'photos' gaat zie je al wel wat Alice en Uluru foto's.

permalink written by  Margreet Wiegers on January 2, 2009 from Sydney, Australia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a Compliment


comment on this...
Previous: Weer onderweg! Next: Selamat datang di Bali!

Margreet Wiegers Margreet Wiegers
1 Trip
226 Photos

Ik ben Margreet. Ik werk al 2,5 jaar als management consultant bij Berenschot en woon samen met mijn vriend in ons eigen huis in een van de fijnste buurtjes van Utrecht.

Oh nee...

Ik ben Margreet. Ik heb mijn baan opgezegd, ben mijn huis aan het verkopen, ben single en vertrek volgende...

trip feed
author feed
trip kml
author kml

   

Blogabond v2.40.58.80 © 2023 Expat Software Consulting Services about : press : rss : privacy
View as Map View as Satellite Imagery View as Map with Satellite Imagery Show/Hide Info Labels Zoom Out Zoom In Zoom Out Zoom In
find city: