Loading...
Start a new Travel Blog! Blogabond Home Maps People Photos My Stuff

Jäähyväiset Venäjälle

Kyakhta, Russia


Teimme matkaa Venäjän halki 17 päivän ajan. Matkustimme lännestä itään maan halki ja kohti Mongolian pääkaupunkia Ulan Batoria. Matkaa Suomesta tänne Venäjän rajalle maitse pitkin teitä ja rautateitä kertyi reilu 7000 kilometriä. Pisin yksittäinen junamatka oli Yekateringburgista Irkutskiin, 3371 kilometriä, matka kesti junalla 53 tuntia.

Venäjällä oli mukavaa, mutta on myös hyvä jatkaa jo matkaa muualle. Venäjällä ihmiset osaavat olla todella kylmiä ja etäisiä, vaikka ystävällisyys tuntui lisääntyvän mitä idemmäs Venäjällä matkustimme. Myös kielimuuri vaikeutti matkan tekoa kovasti, kun oma venäjä on olematonta, ja halua puhua tai ymmärtää englantia ei tahtonut paikallisilta aina löytyä.

Vietimme öitä junissa ja busseissa, sekä paikallisten couchsurffarien luona majoittuen. Ajelimme ajoittain takseilla, mutta useimmiten bussilla. Söimme ravintolassa lähes joka päivä. Lahjoja osteltiin hosteille ja jotain pientä itsellekin. Nähtävyyksissä käytiin kiinnostuksen mukaan joka kohteessa.

Venäjän matkan kustannukset: Viisumi 100e. Matkustus (reilu 7000 kilometria) alkaen Suomesta, Venäjän halki, ja Mongoliaan sisältäen kaikki juna- ja bussiliput, taksimatkat ynnä muut: 350e. Ruokaan ravintoloissa sekä kotikokkailuun meni yhteensä 150e. Huveihin, nähtävyyksiin, lahjoihin, tuliaisiin ja muuhun kului yhteensa 60e.

permalink written by  rosabella on January 20, 2012 from Kyakhta, Russia
from the travel blog: Kaukana kotoa: Siperian halki ja matkantekoa Itä-Aasiassa
Send a ComplimentAika hyvä, että olet kertonut kustannuksia. Se voi auttaa toisia matkan suunnittelijoita.

permalink written by  Eila Pietilä on January 23, 2012

comment on this...
Previous: Kierretaan Baikalin rantaa Next: Nomadina nomadien maassa

trip feed
author feed
trip kml
author kml

   

Blogabond v2.40.58.80 © 2021 Expat Software Consulting Services about : press : rss : privacy
View as Map View as Satellite Imagery View as Map with Satellite Imagery Show/Hide Info Labels Zoom Out Zoom In Zoom Out Zoom In
find city: