Loading...
Start a new Travel Blog! Blogabond Home Maps People Photos My Stuff

Mongolialainen roadtrip Tereljin kansallispuistoon

Terelj National Park, Mongolia


Vapaaehtoistyö perheen luona sisälsi nettisivujen kääntämistä englanniksi, isompien lasten englanninopetusta erilaisten pelien ja juttelemisen kautta, sekä pienempien lasten kaitsentaa. Kuusihenkinen perhe asui 1h+k asunnossa, joten meidät majoitettiin heidän sukulaistensa luona lahistollä, jossa saimme oman huoneen.

Perheen isän ystäviä asui Tereljin kansallispuistossa, joten lähdimme autolla sinne sunnuntaipäivänä. Pieneen Nissaniin mahtui 7 ihmistä; kuski + kaksi eteen ja neljä takapenkille, sitten sitä köröteltiin ulos kaupungista.

Perillä Tereljissä näimme tyypillisen ger-asumuksen ja sen asukin; vanhan miehen jolla oli paha limainen yskä asuntonsa vuosien kamiinalla lämmittämisen (pääsiassa kivihiilella ja puulla) vuoksi. Näimme myös ulkosuihkun; puukehikko jonka päällä on ämpäri mistä saa hanan auki. Se ei ollut toiminnassa kun vierailimme, sangon pohjalla ollut vesi oli jäässä 30 asteen pakkasessa.

Kansallispuisto on tunnettu erikoisista kivimuodostelmistaan, joita ohitimme autolla puistoon saapuessamme. Tereljin kenties kuuluisin kivimuodostelma on kilpikonnakallio (=turtle rock) jolle kiipesin kovasta pakkasesta ja viimasta ja kalliolla helposti lipsuvista askelista huolimatta. Näköalat sen päältä olivat todella vaikuttavat tasankojen ja kivimuodostelmien yli horisontissa siintäviin vuoriin asti.

permalink written by  rosabella on January 29, 2012 from Terelj National Park, Mongolia
from the travel blog: Kaukana kotoa: Siperian halki ja matkantekoa Itä-Aasiassa
Send a Compliment


comment on this...
Previous: Herkuttelua mongolialaiseen tapaan Next: Vaateostoksilla pääkaupungissa

trip feed
author feed
trip kml
author kml

   

Blogabond v2.40.58.80 © 2022 Expat Software Consulting Services about : press : rss : privacy
View as Map View as Satellite Imagery View as Map with Satellite Imagery Show/Hide Info Labels Zoom Out Zoom In Zoom Out Zoom In
find city: