Loading...
Start a new Travel Blog! Blogabond Home Maps People Photos My Stuff

Laivan ainoa Bule

Parepare, Indonesia


Odottelin Balikpapanissa laivaa pienen ikuisuuden, sen piti lähteä iltakuudelta, mutta oli reilusti myöhässä. Odotustila oli katoksessa ulkona, likaisella lattialla istui sadoittain laivaan meneviä ihmisiä ja minä olin ainoa "Bule" (=valkoinen). Kyllästyin odottamaan ja nukahdin lopulta, heräsin puoli kolmelta yöllä kun ihmiset liikehtivät, pääsisimme vihdoin laivaan.

Kysyin nukkumapaikkaani ja minua palloteltiin edestakaisin, kerroksesta toiseen raahasin raskasta laukkuani. Kun minut lopulta ohjattiin ylimpään kerrokseen käytävälle, kaikki ohuet futonpatjat oli jo viety ja joutuisin nukkumaan suoraan likaiselle ja torakoita vilisevälle lattialle. Näytin siinä vaiheessa (kolmelta aamuyöllä, hikisenä ja likaisena jo kerran paskaiselle lattialle nukahtaneena) niin surkealta, että yksi mies antoi minulle oman futoninsa. Iskin pitkäkseni ja nukahdin heti.

Vuorokausi myöhemmin teimme ensimmäisen pysähdyksen Sulawesi'n Pareparessa. Minun oli tarkoitus jäädä tässä pois, mutta koska laiva kulki niin myöhässä aikataulusta että saavuimme keskellä yötä, olin niin näännyksissä etten jaksanut alkaa setvimään tietäni yöllä uudessa kaupungissa vaan päätin jäädä laivaan. Katselin kannelta kun laiva jatkoi matkaa ja kaupungin valot jäivät taakse. Siinä oli kaikki minkä näin Sulawesi'n saaresta.

permalink written by  rosabella on October 19, 2012 from Parepare, Indonesia
from the travel blog: Kaukana kotoa: Siperian halki ja matkantekoa Itä-Aasiassa
Send a Compliment


comment on this...
Previous: Lähdön tunnelmaa Next: Laivan ainoa Bule osa 2

trip feed
author feed
trip kml
author kml

   

Blogabond v2.40.58.80 © 2019 Expat Software Consulting Services about : press : rss : privacy
View as Map View as Satellite Imagery View as Map with Satellite Imagery Show/Hide Info Labels Zoom Out Zoom In Zoom Out Zoom In
find city: