Loading...
Start a new Travel Blog! Blogabond Home Maps People Photos My Stuff

Margreets life Down Under!

a travel blog by Margreet Wiegers


21 augustus 2008 vertrek ik naar Australia.
Wat ik daar ga doen? Weet ik niet.
Hoe lang ik blijf? Weet ik niet.
Wat ik ervan verwacht? Weet ik niet.
Ben ik er eerder geweest? Nee.
Ken ik er mensen? Nee.

I like to wait to see how things turn out
If you apply some pressure
What happens when you lose everything
you just start again
you start all over again
(Maximo Park, apply some pressure)

En daar ben ik dus ook benieuwd naar. Hoe lang blijf ik reizen? Waar en waarom blijf ik ergens hangen? Wanneer heb ik weer behoefte aan structuur en regelmaat? Nu nog even niet in ieder geval...!
view all 218 photos for this trip


Show Oldest First
Show Newest First

Selamat datang di Bali!

Denpasar, Indonesia


Padang-padang = alles rustig aan. Niet moet, alles kan. Enjoy life, smile, surf, zweet je kapot en eet voor minder dan een euro! Dat is leven op Bali.

Heb nu net een week met mijn moeder genoten van Bali. Mams had net drie weken met Djoser met mn tante door Java en Bali gereisd en ik ga vanaf vandaag nog een maand met Wieke reizen, dus we hebben heerlijk relaxt zonder planning een weekje vakantie gehouden. Elke dag vanuit ons paradijselijke Balinese hotelletje in Jimbaran een dagtripje gemaakt naar tempels, dorpjes, Denpasar en stranden. Vooral de tempels en de rijstvelden in het binnenland zijn fantastisch. De stranden zijn een beetje vergane glorie, vooral nu in het regenseizoen - erg vervuild, op de meeste stranden ligt de hele strandlijn vol met afval. Maar ben nu ook wel erg verwend met de stranden in Australie!

Qua toerisme is het nu erg rustig door de economische crisis en de waarschuwingen van de Australische regering na de executie van de Bali-bombers. Dus de werkloosheid is erg hoog. Iedereen wil je tours, massages, manicures, sieraden en andere souvenirs verkopen. Vooral als je in de lokale restaurantjes eet zijn de prijzen echt bizar, je eet s avonds makkelijk voor 10.000 rupia - is ca 80 euroCENT!

Mams is nu net weer terug naar Nederland (bedankt voor een FANTASTISCHE reis mams! was fijn je te zien, tot over 4 maanden!) en ik vlieg zo naar Jakarta naar Wieke, waar we in een appartement van mensen die ik hier in Bali heb ontmoet kunnen blijven slapen. Meteen de ervaring hoe het is als Westerner in Indonesie te wonen - we worden van het vliegveld door de chauffeur opgehaald en de kok zorgt dat er eten wordt gemaakt! Voor morgen is aan de chauffeur ook al een itinerary doorgegeven waar hij ons heen moet rijden! Voelt wel erg decadent, maar wel lekker om mee te beginnen in Java.

Foto's uploaden doet het hier niet, dus de foto's van mij als Balinese prinses komen later ;-)

permalink written by  Margreet Wiegers on January 11, 2009 from Denpasar, Indonesia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a Compliment

Paar fotootjes uit Indonesie

Ubud, Indonesia


permalink written by  Margreet Wiegers on January 23, 2009 from Ubud, Indonesia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a Compliment

Indo met Wiek

Bali, Indonesia


Indonesia was amazing! Fantastische reis gehad met Wieke door Java, Bali en Lombok.
Elke eiland is zo verschillend.
In Java hebben we vooral met de trein gereisd. Super om alles onderweg tezien vanuit de trein. In Jakarta hebben we met onze eigen chauffeur de stad verkend. Maar na een dag in zo’n drukke stad waren we er al wel klaar voor om verder te reizen en door de rijstvelden te rijden.
Vanuit Jokjakarta hebben we de tempels Borobodur en de Prambanan bezocht. Vooral de Borobodur was stunning! Vanaf de hoogste laag van de tempel is het uitzicht echt amazing. Daarna zijn we doorgereisd naar de Bromo vulkaan in Oost Java. Voor de wandeling naar de vulkaan moesten we om 3.30 opstaan om de sunrise te zien. Helaas was de mist zo dik dat de geur van zwavel het enige is wat we van de vulkaan hebben meegemaakt hebben, terwijl we er bovenop stonden. But oh well: been there, done that!
Na het drukke verkeer en vele reizen in Java was het heerlijk in Bali in Lovina aan te komen. Ons hostel had een prachtig zwembad waar we om 22.00u meteen in zijn gedoken na een dagn van 12uur reizen. Onder de sterrenhemel en de palbomen voelde het meteen als Bali. Na de watervallen en jungle in Lovina was Ubud de volgende stop. Ubud is het culturele en artistieke hart van Bali. De art-market in Ubud is gigantisch en voor Wieke en mij moeilijk van weg te blijven. Onze sieraadcollectie is in Ubud zodanig aangelegd dat we er handel in zouden kunnen gaan drijven. Maar ja, wat doe je als alles zo goedkoop is en er natuurlijk een special price geldt als je meerdere hangertjes koopt ipv 1! Bleken we nogal gevoelig voor te zijn… Na een paar dagen Zuid-Bali verkend te hebben vanuit Sanur hebben we de boot genomen naar Nusa Lembongan.

Als ik aan het eind van de reis nog ergens 3 dagen extra kon blijven, dan koos ik voor Nusa Lembongan. Een prachtig eiland ten Oosten van Bali. Nusa Lembongan is een relatief groot eiland (vergelen met de Gilli’s) en is nog niet helemaal overstroomd met toeristen. Er zijn een aantal dorpjes en stranden om te bezoeken, mensen leven er van zeewier-farmen wat je overall ziet liggen drogen en je kan prachtig het eiland rondfietsen – door de heuvels ook nog een goede workout!
Vanuit Bali hebben we de public ferry genomen naar Lombok – duurt 6uur, kost 3euro! Aankomend bij Lombok zie je meteen het verschil tussen Bali en Lombok – Lombok is zo groen en heuvelachtig! Een en al natuur en nog weinig gebouwd, laat staan hoogbouw. Je merkt dat de houding van mensen in Lombok tov toeristen ook heel anders is doordat het nog niet zo is overspoeld met toerisme als Bali.
In Tetebatu (een dorpje in central Lombok net onder de Gunung Rinjani) waren er maximaal 10 toeristen op het moment dat wij er waren. Het verblijf in het hotel is daardoor meer alsof je bij mensen op bezoek bent: een stuk persoonlijker en ze zijn veel oprechter geinteresseerd in wie je bent en waar je vandaan komt (zonder je meteen een sarong te willen verkopen of een massage aan te bieden – zoals in Bali). Na Tetebatu zijn we nog een dag naar Kuta Lombok geweest (wat in de verste verte niet te vergelijken is met de drukte in Kuta Bali!) en daarna door naar de Gilli’s! Wieke en ik hadden hoge verwachtingen van de Gilli’s en hoopte dat het ons paradijsje Nusa Lembongan zou overtreffen. De eerste nacht hebben we op Gilli Trawangan doorgebracht omdat we anders een aantal uur op de directe boot naar Gilli Air moisten wachten. Gilli Trawangan is helaas een door toerisme verpest eiland. Een prachtig eiland waar geen openbaar vervoer is helemaal volgebouwd met hotels, cafes en restaurants. Magic mushrooms en Beach parties overal te vinden. Viel niet echt onder onze definitie van ‘echt Indonesie beleven’. Gelukkig hadden we wel de bargain van de vakantie en hebben we een cottage af kunnen dingen van 300 naar 180.000 Rupia per nacht (=13euro voor twee personen)! De volgende dag hebben we meteen de boot gepakt naar Gilli Air. Heerlijk rustig eilandje met prachtige stranden. Helaas zat het weer op de Gilli’s niet helemaal mee. Tussen de regenbuien en windvlagen door hebben we het eiland wel rondgelopen. Maar we zijn uiteindelijk een dag eerder teruggegaan naar het vasteland aangezien er weinig te doen is als het regent! Na twee dagen Mataram vloog Wieke weer terug naar Nederland en ik terug naar Bali. Wel moeilijk weer afscheid te nemen… was heerlijk weer even een echte vriendin om me heen te hebben! Mis je Wiek! Maar gelukkig ben ik over 2,5 maand alweer even in Nederland!

Ik heb de laatste week nog een surfkamp gedaan in Padang Padang, Zuid Bali. Prachtig in het midden van het regenwoud. Heerlijk nog even van Bali genoten en gesurft. Doordat de dorm onder constructive werd ik ge-upgrade naar een bugelow: voor het eerst in 6 maanden mijn eigen kamer! Met een buitendouche en badkamer. Heerlijk even al die ruimte voor mezelf te hebben!


permalink written by  Margreet Wiegers on February 6, 2009 from Bali, Indonesia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a Compliment

Terug in Australie – de cirkel is rond: I’m back in Byron!

Byron Bay, Australia


Het is alweer een tijdje geleden dat ik heb ‘ge-blogd’, maar ik leef nog en alles gaat goed met me! Hieronder twee ‘blogs’ over mijn reis in Indonesie en mijn terugkomst in Australie. Ik hoop dat alles goed gaat met jullie allemaal. Bedankt voor al jullie lieve emails en berichtjes op dit blog. Heb nu al zin om in mei even in Nederland te zijn! Het enige nadeel van Australie is nog steeds dat het zo ver weg is... en dat je daardoor belangrijke dingen in Nederland mist (zoals bruiloften, vrijgezellenfeesten ed... – Ann&Jakob: ik ben er in gedachten bij hoor en zal hier een drankje op jullie drinken!).

Indonesie was echt een bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt met Australie. Heerlijk weer terug te zijn! De stranden en de natuur zijn hier zo mooi. Heb zin om ergens mijn tas uit te gaan pakken – een kamer te vinden, een baan te hebben, mijn leven hier op te bouwen. Voor mijn gevoel begint het avontuur van in Australie wonen nu pas.
In Bali heb ik er veel over nagedacht waar in Australie ik zal gaan ‘settelen’. Eigenlijk wist ik het aan het begin van mijn reis al wel waar mijn Australian Dream is: BYRON BAY! De omgeving van Byron Bay is zo mooi en het leven er zo relaxt. Midden in de natuur, de mooiste stranden, ontspannen sfeer, veel sport en gezond eten. Nu alleen nog een baan vinden en dan is het compleet!

Tim en ik zijn na een week Sydney terug gereden naar het huis waar hij woonde voordat we naar Melbourne vertrokken. Daar was gelukkig nof steeds ‘plaats in de herberg’. Het is een share house met 10 huisgenoten met een grote veranda en een grote tropische achtertuin op 5 min lopen van Belongil Beach – een van de mooiste en rustigste stranden van Byron. Heerlijk om elke ochtend eerst een duik in de oceaan te nemen voordat je met je dag begint. Terugkomen in Byron voelde ook echt als thuiskomen – zoveel mensen die ik hier ken en die blij zijn je weer te zien.
Heerlijk met vrienden op het balkon eten en na het eten een live jam van de muzikanten hier in huis (piano, 4 gitaristen en de huisbazen vormen een jazz duo en spelen double bass en sax).
Ik ben nu naar banen op zoek in Lismore en in Ballina – de twee middelgrote steden hier in de omgeving. Het is het wel waard om te commuten naar werk, want dat ik bij het strand wil wonen staat vast. Elke keer als ik weer het strand oploop is een bevestiging van mijn keuze hier te wonen.
Volgend weekend vlieg ik voor een weekend naar Melbourne voor het Sound Relief festival (Midnight Oil, Paul Kelly, Jack Johnson, Kings of Leon etcetc!!!), voor de bushfires in Victoria. Was wel raar in Australie terug te komen met alle natuurrampen – gigantische bushfires in Victoria en overstromingen in Queensland. Gelukkig is de rust weer wat wedergekeerd. Ik heb alleen de eerste week terug in Sydney last van de tropische regenbuien gehad, maar hier in Byron is het heerlijk strandweer.

Hier wat foto's om jullie mee te nemen op mijn ochtend wandeling naar het strand:
permalink written by  Margreet Wiegers on March 6, 2009 from Byron Bay, Australia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a Compliment

nieuw blog: margreetwiegers.blogspot.com

Byron Bay, Australia


Ik heb een nieuw blog opgestart wat gebruiksvriendelijker is en sneller en geavanceerder is met het uploaden van foto's.
Vanaf nu kan je me volgen op margreetwiegers.blogspot.com.permalink written by  Margreet Wiegers on May 20, 2009 from Byron Bay, Australia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a Compliment

Viewing 11 - 15 of 15 Entries
first | previous | next | last

View as Map View as Satellite Imagery View as Map with Satellite Imagery Show/Hide Info Labels Zoom Out Zoom In Zoom Out Zoom In
find city:
Margreet Wiegers Margreet Wiegers
1 Trip
226 Photos

Ik ben Margreet. Ik werk al 2,5 jaar als management consultant bij Berenschot en woon samen met mijn vriend in ons eigen huis in een van de fijnste buurtjes van Utrecht.

Oh nee...

Ik ben Margreet. Ik heb mijn baan opgezegd, ben mijn huis aan het verkopen, ben single en vertrek volgende...

trip feed
author feed
trip kml
author kml

   

Blogabond v2.40.58.80 © 2023 Expat Software Consulting Services about : press : rss : privacy