Loading...
Start a new Travel Blog! Blogabond Home Maps People Photos My Stuff

Margreet Wiegers


15 Blog Entries
1 Trip
226 Photos

Trips:

Margreets life Down Under!

Shorthand link:

http://blogabond.com/margreetwiegers


Ik ben Margreet. Ik werk al 2,5 jaar als management consultant bij Berenschot en woon samen met mijn vriend in ons eigen huis in een van de fijnste buurtjes van Utrecht.

Oh nee...

Ik ben Margreet. Ik heb mijn baan opgezegd, ben mijn huis aan het verkopen, ben single en vertrek volgende maand voor onbepaalde tijd en zonder vastomlijnd plan naar Australia.

Life's what happens to you when you're making other plans, right?nieuw blog: margreetwiegers.blogspot.com

Byron Bay, Australia


Ik heb een nieuw blog opgestart wat gebruiksvriendelijker is en sneller en geavanceerder is met het uploaden van foto's.
Vanaf nu kan je me volgen op margreetwiegers.blogspot.com.permalink written by  Margreet Wiegers on May 20, 2009 from Byron Bay, Australia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a Compliment

Terug in Australie – de cirkel is rond: I’m back in Byron!

Byron Bay, Australia


Het is alweer een tijdje geleden dat ik heb ‘ge-blogd’, maar ik leef nog en alles gaat goed met me! Hieronder twee ‘blogs’ over mijn reis in Indonesie en mijn terugkomst in Australie. Ik hoop dat alles goed gaat met jullie allemaal. Bedankt voor al jullie lieve emails en berichtjes op dit blog. Heb nu al zin om in mei even in Nederland te zijn! Het enige nadeel van Australie is nog steeds dat het zo ver weg is... en dat je daardoor belangrijke dingen in Nederland mist (zoals bruiloften, vrijgezellenfeesten ed... – Ann&Jakob: ik ben er in gedachten bij hoor en zal hier een drankje op jullie drinken!).

Indonesie was echt een bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt met Australie. Heerlijk weer terug te zijn! De stranden en de natuur zijn hier zo mooi. Heb zin om ergens mijn tas uit te gaan pakken – een kamer te vinden, een baan te hebben, mijn leven hier op te bouwen. Voor mijn gevoel begint het avontuur van in Australie wonen nu pas.
In Bali heb ik er veel over nagedacht waar in Australie ik zal gaan ‘settelen’. Eigenlijk wist ik het aan het begin van mijn reis al wel waar mijn Australian Dream is: BYRON BAY! De omgeving van Byron Bay is zo mooi en het leven er zo relaxt. Midden in de natuur, de mooiste stranden, ontspannen sfeer, veel sport en gezond eten. Nu alleen nog een baan vinden en dan is het compleet!

Tim en ik zijn na een week Sydney terug gereden naar het huis waar hij woonde voordat we naar Melbourne vertrokken. Daar was gelukkig nof steeds ‘plaats in de herberg’. Het is een share house met 10 huisgenoten met een grote veranda en een grote tropische achtertuin op 5 min lopen van Belongil Beach – een van de mooiste en rustigste stranden van Byron. Heerlijk om elke ochtend eerst een duik in de oceaan te nemen voordat je met je dag begint. Terugkomen in Byron voelde ook echt als thuiskomen – zoveel mensen die ik hier ken en die blij zijn je weer te zien.
Heerlijk met vrienden op het balkon eten en na het eten een live jam van de muzikanten hier in huis (piano, 4 gitaristen en de huisbazen vormen een jazz duo en spelen double bass en sax).
Ik ben nu naar banen op zoek in Lismore en in Ballina – de twee middelgrote steden hier in de omgeving. Het is het wel waard om te commuten naar werk, want dat ik bij het strand wil wonen staat vast. Elke keer als ik weer het strand oploop is een bevestiging van mijn keuze hier te wonen.
Volgend weekend vlieg ik voor een weekend naar Melbourne voor het Sound Relief festival (Midnight Oil, Paul Kelly, Jack Johnson, Kings of Leon etcetc!!!), voor de bushfires in Victoria. Was wel raar in Australie terug te komen met alle natuurrampen – gigantische bushfires in Victoria en overstromingen in Queensland. Gelukkig is de rust weer wat wedergekeerd. Ik heb alleen de eerste week terug in Sydney last van de tropische regenbuien gehad, maar hier in Byron is het heerlijk strandweer.

Hier wat foto's om jullie mee te nemen op mijn ochtend wandeling naar het strand:
permalink written by  Margreet Wiegers on March 6, 2009 from Byron Bay, Australia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a Compliment

Indo met Wiek

Bali, Indonesia


Indonesia was amazing! Fantastische reis gehad met Wieke door Java, Bali en Lombok.
Elke eiland is zo verschillend.
In Java hebben we vooral met de trein gereisd. Super om alles onderweg tezien vanuit de trein. In Jakarta hebben we met onze eigen chauffeur de stad verkend. Maar na een dag in zo’n drukke stad waren we er al wel klaar voor om verder te reizen en door de rijstvelden te rijden.
Vanuit Jokjakarta hebben we de tempels Borobodur en de Prambanan bezocht. Vooral de Borobodur was stunning! Vanaf de hoogste laag van de tempel is het uitzicht echt amazing. Daarna zijn we doorgereisd naar de Bromo vulkaan in Oost Java. Voor de wandeling naar de vulkaan moesten we om 3.30 opstaan om de sunrise te zien. Helaas was de mist zo dik dat de geur van zwavel het enige is wat we van de vulkaan hebben meegemaakt hebben, terwijl we er bovenop stonden. But oh well: been there, done that!
Na het drukke verkeer en vele reizen in Java was het heerlijk in Bali in Lovina aan te komen. Ons hostel had een prachtig zwembad waar we om 22.00u meteen in zijn gedoken na een dagn van 12uur reizen. Onder de sterrenhemel en de palbomen voelde het meteen als Bali. Na de watervallen en jungle in Lovina was Ubud de volgende stop. Ubud is het culturele en artistieke hart van Bali. De art-market in Ubud is gigantisch en voor Wieke en mij moeilijk van weg te blijven. Onze sieraadcollectie is in Ubud zodanig aangelegd dat we er handel in zouden kunnen gaan drijven. Maar ja, wat doe je als alles zo goedkoop is en er natuurlijk een special price geldt als je meerdere hangertjes koopt ipv 1! Bleken we nogal gevoelig voor te zijn… Na een paar dagen Zuid-Bali verkend te hebben vanuit Sanur hebben we de boot genomen naar Nusa Lembongan.

Als ik aan het eind van de reis nog ergens 3 dagen extra kon blijven, dan koos ik voor Nusa Lembongan. Een prachtig eiland ten Oosten van Bali. Nusa Lembongan is een relatief groot eiland (vergelen met de Gilli’s) en is nog niet helemaal overstroomd met toeristen. Er zijn een aantal dorpjes en stranden om te bezoeken, mensen leven er van zeewier-farmen wat je overall ziet liggen drogen en je kan prachtig het eiland rondfietsen – door de heuvels ook nog een goede workout!
Vanuit Bali hebben we de public ferry genomen naar Lombok – duurt 6uur, kost 3euro! Aankomend bij Lombok zie je meteen het verschil tussen Bali en Lombok – Lombok is zo groen en heuvelachtig! Een en al natuur en nog weinig gebouwd, laat staan hoogbouw. Je merkt dat de houding van mensen in Lombok tov toeristen ook heel anders is doordat het nog niet zo is overspoeld met toerisme als Bali.
In Tetebatu (een dorpje in central Lombok net onder de Gunung Rinjani) waren er maximaal 10 toeristen op het moment dat wij er waren. Het verblijf in het hotel is daardoor meer alsof je bij mensen op bezoek bent: een stuk persoonlijker en ze zijn veel oprechter geinteresseerd in wie je bent en waar je vandaan komt (zonder je meteen een sarong te willen verkopen of een massage aan te bieden – zoals in Bali). Na Tetebatu zijn we nog een dag naar Kuta Lombok geweest (wat in de verste verte niet te vergelijken is met de drukte in Kuta Bali!) en daarna door naar de Gilli’s! Wieke en ik hadden hoge verwachtingen van de Gilli’s en hoopte dat het ons paradijsje Nusa Lembongan zou overtreffen. De eerste nacht hebben we op Gilli Trawangan doorgebracht omdat we anders een aantal uur op de directe boot naar Gilli Air moisten wachten. Gilli Trawangan is helaas een door toerisme verpest eiland. Een prachtig eiland waar geen openbaar vervoer is helemaal volgebouwd met hotels, cafes en restaurants. Magic mushrooms en Beach parties overal te vinden. Viel niet echt onder onze definitie van ‘echt Indonesie beleven’. Gelukkig hadden we wel de bargain van de vakantie en hebben we een cottage af kunnen dingen van 300 naar 180.000 Rupia per nacht (=13euro voor twee personen)! De volgende dag hebben we meteen de boot gepakt naar Gilli Air. Heerlijk rustig eilandje met prachtige stranden. Helaas zat het weer op de Gilli’s niet helemaal mee. Tussen de regenbuien en windvlagen door hebben we het eiland wel rondgelopen. Maar we zijn uiteindelijk een dag eerder teruggegaan naar het vasteland aangezien er weinig te doen is als het regent! Na twee dagen Mataram vloog Wieke weer terug naar Nederland en ik terug naar Bali. Wel moeilijk weer afscheid te nemen… was heerlijk weer even een echte vriendin om me heen te hebben! Mis je Wiek! Maar gelukkig ben ik over 2,5 maand alweer even in Nederland!

Ik heb de laatste week nog een surfkamp gedaan in Padang Padang, Zuid Bali. Prachtig in het midden van het regenwoud. Heerlijk nog even van Bali genoten en gesurft. Doordat de dorm onder constructive werd ik ge-upgrade naar een bugelow: voor het eerst in 6 maanden mijn eigen kamer! Met een buitendouche en badkamer. Heerlijk even al die ruimte voor mezelf te hebben!


permalink written by  Margreet Wiegers on February 6, 2009 from Bali, Indonesia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a Compliment

Paar fotootjes uit Indonesie

Ubud, Indonesia


permalink written by  Margreet Wiegers on January 23, 2009 from Ubud, Indonesia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a Compliment

Selamat datang di Bali!

Denpasar, Indonesia


Padang-padang = alles rustig aan. Niet moet, alles kan. Enjoy life, smile, surf, zweet je kapot en eet voor minder dan een euro! Dat is leven op Bali.

Heb nu net een week met mijn moeder genoten van Bali. Mams had net drie weken met Djoser met mn tante door Java en Bali gereisd en ik ga vanaf vandaag nog een maand met Wieke reizen, dus we hebben heerlijk relaxt zonder planning een weekje vakantie gehouden. Elke dag vanuit ons paradijselijke Balinese hotelletje in Jimbaran een dagtripje gemaakt naar tempels, dorpjes, Denpasar en stranden. Vooral de tempels en de rijstvelden in het binnenland zijn fantastisch. De stranden zijn een beetje vergane glorie, vooral nu in het regenseizoen - erg vervuild, op de meeste stranden ligt de hele strandlijn vol met afval. Maar ben nu ook wel erg verwend met de stranden in Australie!

Qua toerisme is het nu erg rustig door de economische crisis en de waarschuwingen van de Australische regering na de executie van de Bali-bombers. Dus de werkloosheid is erg hoog. Iedereen wil je tours, massages, manicures, sieraden en andere souvenirs verkopen. Vooral als je in de lokale restaurantjes eet zijn de prijzen echt bizar, je eet s avonds makkelijk voor 10.000 rupia - is ca 80 euroCENT!

Mams is nu net weer terug naar Nederland (bedankt voor een FANTASTISCHE reis mams! was fijn je te zien, tot over 4 maanden!) en ik vlieg zo naar Jakarta naar Wieke, waar we in een appartement van mensen die ik hier in Bali heb ontmoet kunnen blijven slapen. Meteen de ervaring hoe het is als Westerner in Indonesie te wonen - we worden van het vliegveld door de chauffeur opgehaald en de kok zorgt dat er eten wordt gemaakt! Voor morgen is aan de chauffeur ook al een itinerary doorgegeven waar hij ons heen moet rijden! Voelt wel erg decadent, maar wel lekker om mee te beginnen in Java.

Foto's uploaden doet het hier niet, dus de foto's van mij als Balinese prinses komen later ;-)

permalink written by  Margreet Wiegers on January 11, 2009 from Denpasar, Indonesia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a Compliment

Happy New Year allemaal!

Sydney, Australia


Morgen vlieg ik naar Indonesie! Heerlijk met mn mams een weekje Bali, een maand reizen met Wieke en dan misschien nog ergens Engels les geven en surfen.

Op kerstdag ben ik teruggevlogen uit Alice Springs naar Sydney. Alice Springs en Uluru waren echt amazing! Het is echt niet ‘gewoon maar een grote rode rots’ (wat sommige cultuurbarbaren durven te beweren). Echt adembenemend hoe uit dat platte rode landschap ineens zo’n grote steen oprijst. Naast geologisch interessant is de culturele kant (de betekenis van Uluru voor de Arrente Aboriginals die het natuurpark beheren) ook heel interessant.
Ik heb de hele week met Nicolette (ex-Berenschot collega) en Tom gereisd. Was supergezelig -> thanks guys! Echt leuk weer iemand van ‘thuis’ te zien en Alice is als afgelegen desert-town een stuk leuker als je er mensen kent. Hebben samen ook de film Australie gezien (voor wie hem gaat zien -> die scene waar Nicole Kidman heel blij wordt van al die hoppende kangaroes en er dan een aanrijdt – dat was precies zoals het bij ons ging toen we Wally de Wallaby doodreden op Wilson’s Promotory, r.i.p…).

Vanuit Alice hebben we een drie daagse tour gemaakt. Door de hitte van 45graden rond 12u werden we elke ochtend om 4u gewekt om rond zonsopgang met een hike te beginnen. Uluru was cultureel gezien het hoogtepunten, maar qua hikes, uitzichten en natuur waren de Kata tyuta (Olgas) en Kings Canyon echt fantastisch.

Kerst in Sydney was heerlijk. Heel relaxed met Tim’s familie kerst gevierd en op Boxing day in de Sydney Harbour gezeild – onder de Harbour bridge door, langs de Opera house, door naar de Heads. Oud en Nieuw hebben we in Avoca gevierd met een groep vrienden en neven van Tim. Avoca ligt aan het strand ca een uur noord van Sydney. Heel andere ervaring om in de zomer aan het strand nieuwjaar te vieren! Hebben op oudjaarsavond nog in de zee gezwommen en s avonds op het strand geslapen op de sunrise te zien. Onderweg naar Sydney langs Kuring-gai national park en de Northern Beaches geweest. Blijf het een fantastische stad vinden – alle gemakken van de stad met zo dicht bij de mooiste natuurparken en stranden.

Ik weet nog steeds niet wat ik ga doen als ik terugkom uit Indonesie, maar heb besloten daar dan pas over in te zitten. Ik heb als nieuwjaars-resolution dat ik zo veel mogelijk dit onvoorspelbare en spontane leven wil vasthouden en de balans vind tussen stabiliteit en flexibiliteit – ik wil wel ergens gaan wonen en me thuis voelen in Australie, maar flexibel genoeg blijven om nog meer van het land te ontdekken en af en toe te verhuizen. Vind het heerlijk elke keer mijn spullen weer te pakken en door te reizen. Maar af en toe je tas uit te kunnen pakken en in het zelfde bed te slapen heeft ook wel wat. We’ll see wat 2009 mij brengen zal. Hoop voor jullie een ticket naar Australie zodat jullie bij mij langs kunnen komen!

ps - foto's komen later, internet is te langzaam om ze up te loaden... als je naar 'photos' gaat zie je al wel wat Alice en Uluru foto's.

permalink written by  Margreet Wiegers on January 2, 2009 from Sydney, Australia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a Compliment

Weer onderweg!

Alice Springs, Australia


Na een maand in Melbourne ben ik sinds gister weer op pad. Heb afgelopen maand echt ervaren wat het is in Melbourne te wonen: s ochtends ergens een koffietje drinken, de tram nemen naar de stad, je huisgenoten zien als je thuis komt. Het was ook weer fijn een ‘huis’ te hebben voor een paar weken. Als ik ooit in Melbourne kom te wonen zie ik me zo in Fitzroy wonen. Brunswick street is echt super. Het is een stuk relaxter dan het centrum en er is elke avond wel ergens live muziek. Veel leuke koffietentjes, restaurantjes en aparte designer kleding winkels.

Melbourne heeft zelf niet heel spectaculaire stranden. Maar als je langs de baai naar de oceaan rijdt aan de Mornington Peninsula heb je wel weer de prachtige Australische stranden. De Mornington Peninsula is echt prachtig – aan de ene kant de baai en aan de andere kant de meest ruigesurf stranden waar je vaak alleen komt na een redelijke klim op en van de duinen. Op het heuvelachtige landschap van de peninsula zijn tientallen wijngaarden en boerderijen. Waaronder de Strawberry farm!!! MASSIVE strawberries! Ze weten het hier allemaal wel goed te verkopen – de ‘Pick-your-own-strawberries-farm’op de Peninsula, de Chocolate Factory op Phillip Island en… CHEESEWORLD!!! In Warnambool! En allemaal langs de snelweg, dus weinig moeite om even te stoppen en wat lekkers voor onderweg mee te nemen. Al was Cheeseworld een beetje een tegenvaller. Kan niet op tegen onze Nederlandse boeren kazen…

Ik ben in Melbourne begonnen met mijn TESOL cursus (Teaching English to Speakers of Other Languages). Het grootste gedeelte is online en 5 dagen was in-class in Melbourne. Niet alleen heeft het mijn Engels verbeterd, nu heb ik waar ik ook verder ooit ga reizen over de globe een kwalificatie waarmee ik zo aan de slag kan! Ik werd door de lessen en de ervaringen van de instructors ook echt enthousiast om les te gaan geven. Ik weet nog hoe onvoorbereid ik me voelde in Guatemala toen ik voor de klas stond. Nu heb ik een hele 'toolbox' van lesplannen, technieken en activities om uit te putten. In januari en fabruari zit ik in Indonesie: een week Bali met mn moeder en een maand backpacken met Wieke, en als het bevalt blijf ik misschien wel langer en ga ik surfen en Engels lesgeven op Bali voor een tijdje!

Afgelopen week hebben we de Great Ocean Road gereden. Echt stunning, elk uitzicht weer adembenemend. Met als letterlijk hoogtepunt de helikoptervlucht er boven langs! Sowieso echt TE cool om in een helikopter te vliegen en om de erosie van de rotsen en de Apostles van bovenaf te zien was echt amazing. Aan het einde van de Great Ocean Road ligt Warnambool waar Anne-Martien, Brad en hun familie wonen (nicht van Wieke + vriend die vorig jaar in Nederland woonden). Super leuk hun te zien en Warnabool te verkennen!

Ik ben nu in Alice Springs om samen met Nicolette (oud-Berenschot collega) en Tom (haar vriend) een campingtrip naar Uluru te maken. Alice Springs is echt onvergelijkbaar met de andere steden. Het is duidelijk een geisoleerde desert town. De vlucht erheen was echt spectaculair. Met de heldere lucht kon je prachtig het maanachtige rode landschap van de Central Australian desert zien. Ik vertrok uit Melbourne met regen en ca 18 graden. Hier in Alice is er geen wolkje aan de lucht en ca 40 graden deze week! Wel weer even wennen die hitte! Alice Springs heeft een relatief grotere Aboriginal community dan de andere steden en dat is door hun ‘communal’ manier van leven en hun buitenleven ook erg zichtbaar in de stad. Hoop daar de komende tweek meer over te leren over wat de mensen hier denken dat de oplossing is voor de problemen in de aboriginal communities, want de gezondheidsproblemen, armoede en alcoholisme zijn overduidelijk. Verder zijn hier prachtige galleries met Aboriginal art. Ik begin steeds meer te begrijpen wat de symbolen in de schilderijen beteken en tot op zekere hoogte de schilderijen te interpreteren vanuit de Dreamtime verhalen.

Op 1e kerstdag vlieg ik weer naar Sydney om daar met Tim en zijn familie een echte Australische kerst te vieren. Dan na een week op 4 januari door naar Indonesie en dan op een gegeven moment weer terug naar Australie. Als ik terug kom uit Indonesie ga ik bepalen waar ik ga wonen en op zoek naar een baan. Ben er nog steeds niet uit waar dat gaat worden, maar het wordt sowieso aan het strand!

Fijne kerst allemaal alvast!permalink written by  Margreet Wiegers on December 19, 2008 from Alice Springs, Australia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a Compliment

Van Port Macquairie naar Melbourne

Melbourne, Australia


Na een maand reizen zijn we aangekomen in Melbourne. Na een week in Port Macquarie en een week in Sydney langs de kust via Wollongong, Jervis Bay, Eden, Lakes Entrance, Wilsons Promotory en Phillip Island naar Melbourne. Echt een amazing roadtrip.
Ik reis samen met Tim, een Australische muzikant (singer/songwriter/guitarist->www.myspace.com/tjcstokes), die van Byron Bay naar Melbourne rijdt om daar de muziekwereld te ervaren. Melbourne staat bekend om de cultuur-hoofdstad van Australie. Tim komt uit Port Macquarie, en kon me dus als local op onze eerste stop de mooiste plekjes laten zien. Het was ook weer goed om een weekje in Sydney te zijn. Blijf het echt een fantastische stad vinden. Heb er een cultureel weekje van gemaakt door een aantal musea (NSW Art Gallery, Australian Museum) en Aboriginal Art tentoonstellingen te bezichtigen en de ‘Sculptures by the Sea’ tentoonstelling. We konden in het appartement van een vriendin van Tim, die die week weg was, blijven (in Hurlstone Park), waardoor ik kon ervaren hoe het is in Sydney te wonen, de trein naar de stad te nemen, koffietje te drinken in Hyde Park en wat minder bekende stukjes van de stad te zien. Het was ook lekker voor een week een ‘thuis’ te hebben, te kunnen koken en privacy te hebben vergeleken met het backpacker leven waar jouw helft van het stapenbed het enige plekje voor jezelf is.
Vanuit Sydney heb ik ook als een dagtrip een Aboriginal Walkabout in de Blue Mountains gemaakt. In een 8uur durende bushwalk hebben we met een klein groepje (5man) ervaren hoe de Aboriginals die in dat gebied leefden (de Daregg language group) daar leefden, welke tradities ze erop nahielden, wat de betekenis ervan is en hoe de huidige generatie de tradities en het bestaan van hun gemeenschap in stand houden. Het meest intrigerende was dat het verhaal vanuit henzelf gesproken was. Niet vanuit alle misere die ze de afgelopen decennia door hebben gemaakt vanaf de settlement van de Europeanen. Maar vanuit hun eigen tradities gesproken, hoe als in de Dreamtime te blijven leven, in harmonie met het land en de natuur en weerbaar voor alle negatieve emoties en invloeden van de ‘moderne wereld’; hoe de balans te vinden tussen de cultuur en tradities van de Aboriginals en hoe te leven en te functioneren in de huidige Australische maatschappij.
Na een week Sydney was het ook weer goed ‘back on the road’ te zijn. Echt te ‘roadtrippen’. Rijden en slapen in de Toyota Hilux, kamperen in het wild: ‘s avonds in de middle of nowhere op een mooi plekje de auto parkeren, koken op een kampeer-kooksetje en dan achterin de auto kruipen om te slapen. Zelf rijden geeft zoveel vrijheid: je kan de raarste afslagen nemen, van de hoofdweg afwijken en ergens zo lang blijven als je zelf wilt. Victoria heeft zo’n ander landschap dan New South Wales: een stuk platter landschap, glooiende heuvels en betere infrastructuur. Doordat Victoria minder warm is dan de Sunshine Coast, zijn de kustplaatsen hier een stuk rustiger en minder toeristisch.
De eerste stop was Wollongong, om Xavier Rudd in concert te zien (Australische ‘multi-instrumentalist’).
De volgende dag doorgereden naar Jervis Bay waar we (langer dan verwacht) een paar dagen bij vrienden van Tim hebben gelogeerd. Jervis Bay is echt een prachtige baai met de mooiste witte stranden en bijna geen andere toerist in de buurt. Geen verkeerde plek om te wonen, maar weet niet of ik ooit zo afgelegen zou kunnen wonen (supermarkt, bakker etc. een half uur rijden).
Vanuit Jervis Bay doorgereden via Narooma naar (the garden of) Eden. We hebben een stuk van de route nog een lifter meegenomen. Een man van in de 70 die na meer dan 20jaar weer een keer naar Melbourne ging om oude vrienden op te zoeken van toen hij in de jaren 80 als ‘Roadie’ voor bands (waaronder voor Midnight Oil!) door het land reisde. Je ontmoet echt de meest bijzondere types onderweg! Eden is een heuvel- en sprookjesachtig vissersdorpje, vooral bekend om zijn mosselen – het enige voedsel waar ik allergisch voor ben. Heb me dus maar niet aan de lokale lekkernij gewaagd, maar wel van ‘de sfeer’ geproefd. Daarna vanuit Eden doorgereden naar Lakes Entrance, waar tussen de zee en het vasteland een 90 mile beach ligt en een aantal meren.
De volgende stop was Wilsons Promotory. Zonder twijfel het mooiste stukje Australie wat ik tot dusver heb gezien. Wilsons Promotory is een schiereiland wat in zijn geheel een natuurpark is. Aangezien ze hier wat strenger zijn over free-camping hebben we ditmaal ons ‘huis’ legaal op een campsite geparkeerd. In de eerste instantie voelde het wat minder avontuurlijk dan de andere kampeerplekken… totdat ik de kangaroos bij de sanitaire blokken zag hoppen, de wombats rond zag schuifelen en de possums in de bomen zag.
Nog nooit zoveel wildlife bij elkaar gezien! Overal langs de weg zie je wallabies die voor je auto langs hoppen…. En soms er tegenaan… tegen zonsondergang reden we terug naar de camping en na alle excitement over hoeveel wallabies er uit de bosjes springen gebeurde het onvermijdelijke… BANG! Wallabie aangereden… Dood… Geen schijn van kans tegen de Monstertruck 4WD waar wij in rijden… Maar gezien de hoeveelheid aan roadkill die we al aan de kant van de weg hadden gezien, overkomt dat meer mensen.
Op Wilsons Promotory hebben we een noemenswaardige 20k hike gedaan van de west naar de oostkust van het eiland en weer terug. Australiers zijn echt goed in het beschermen van hun natuurgebieden.
Niks toeristische winkels en luxe, untouched en natuur op zijn best: er lopen maar 2 hoofdwegen op het eiland er zijn 3 parkeerplaatsen waar vandaan je verder alles te voet hoort te doen. Ben zeker van plan hier een keer naar terug te gaan en een overnight-hike te doen met mn rugzak op mn rug, zoals we veel andere backpackers rond zagen lopen.
De laatste stop voor Melbourne was Phillip Island, een schiereiland op 1,5 a 2 uur van Melbourne. Phillip Island staat bekend om zijn ‘Penguin Parade’: rond zonsondergang komen de fairy penguins (kleinste penguins te wereld, ca 30cm) in grote groepen uit de zee gewaggeld om op het vasteland te paren.
Vrijdagmiddag zijn we naar Melbourne gereden. Excited een nieuwe stad te gaan ontdekken. Ik was wel benieuwd hoe het zou voelen om weer in een drukke stad te zijn na zo van het ‘in the middle of nowhere’ genoten te hebben. Maar de ‘cityviews’ van skyscrapers en de sfeer van een drukke stad past ook bij mij. Heerlijk om rond te wandelen in de stad, langs de Yarra river over Southbank, de steegjes in met kleine volle café’s en restaurantjes. Mijn eerste indruk van Melbourne is dat het inderdaad een stuk Europeser is dan Sydney: veel kleinschaliger centrum, mooiere architectuur, en minder kollosaal en uitgespreid als Sydney. Met de lijst van musea die ik wil bezoeken kan ik een hele week vullen en elke avond van de week zijn er wel live muziek optredens.
Zaterdagavond uit geweest in de stad, drankje in de Rooftop Bar en wezen dansen in de Cookie. Zelfs s avonds hangt er een goede sfeer in de stad. Ik heb de eerste paar dagen gelogeerd bij een vriend van Tim, Robert (in een penthouse app met zwembad en tenniscourt!)-hebben voor $2,- p.s. tennisrackets gekocht en sla ca. elke dag een balletje met de Rod Laver Arena op tennisbal-worp afstand. Vandaag verhuis naar mijn nieuwe kamer, een huis met 10 man in Fitzroy (een zijstraat van Brunswick street). Echt een leuk buurtje met veel cafeetjes en restaurantjes. Ben van plan een maand hier in Melbourne te blijven om echt te ervaren hoe het is hier te wonen en het met Sydney te vergelijken om te besluiten waar ik tzt wil gaan wonen en een baan zoeken.
Gefeliciteerd, you made it tot het einde! Sorry voor het lange verhaal, had veel te vertellen deze keer. Bedankt voor al jullie reacties, berichtjes en mailtjes. Fijn te volgen hoe het in Nederland met iedereen gaat. Ik hoop dat mijn verhalen zo overtuigend zijn dat jullie hier ook heen verhuizen, want het enige wat ik hier mis zijn jullie!!!


permalink written by  Margreet Wiegers on November 20, 2008 from Melbourne, Australia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a Compliment

Itchy feet

Port Macquarie, Australia


Plannen zijn er om gewijzigd te worden, toch?
Dacht dat ik nog wel even in Byron zou blijven hangen, maar de optie mee naar Melbourne te roadtrippen gaf me toch weer 'itchy feet' om weer verder te gaan reizen en nog meer van dit land te gaan zien.
Ik ben vorige week op surf-safari geweest en een paar dagen gesurft in Arrawarra (bij Woolgoolga -> HOE cool zijn de plaatsnamen hier! Thanks to the Aboriginals!) en Crescent Head. Elke dag 2 surfsessies. De laatste dag was de ochtend surfsessie om 6:00 's ochtends, om met zonsopgang op het water te kunnen zijn. En alsof dat niet mooi genoeg was, zwommen er op 5 meter afstand een aantal dolfijnen voorbij! Echt onbeschrijfbaar mooi...

Van vrijdag tot maandag ben ik wezen kamperen in Seal Rocks, een plaatsje aan de kust ca. 3u ten noorden van Sydney. Leo was maandag jarig en had bedacht dat een campingtrip het weekend ervoor de beste inwijding van een nieuw levensjaar is.Ik heb naar en van Seal Rocks ook het echte backpackerleven gevoeld - wat begint met alle busorganisaties in de wijde omtrek afbellen die allemaal een afgebakend gebied bestrijken, er maar 1 bus per dag op dat traject rijdt, je tenminste twee verschillende busmaatschappijen moet gebruiken om van A naar B te komen, die natuurlijk nooit op elkaar aansluiten en er geen gsm-bereik is in een 20K omtrek van de campsite, dus als er iets mis gaat met je aansluiting, tja...
Maar ben heelhuids aangekomen en erg genoten van mijn verblijf bij het Mobile Tankstation aan de Pacific Highway. Seal Rocks ligt in de middle of nowhere en de camping ligt aan de duinen, met de mooiste stranden erachter liggend.
Ik zit nu in Port Maquarie. Top punt van Port Macquirie: het Koala Hospital! Vanuit hier ga ik roadtrippen naar Melbourne. Tussendoor in ieder gevaal weer een paar dagen in Sydney, wat wijntjes proeven in de Hunter Valley en de Blue Mountains in. Geen idee hoelang we erover gaan doen en hoe lang ik in Melbourne blijf. Maar dat past wel bij de rest van mijn trip so far - go with the flow.
Verder had ik de laatste tijd weer behoefte aan wat intellectueel voedsel, dus ben wat gaan lezen over de Aboriginal populatie, geschiedenis en huidige situatie. Ben nog nooit in een land geweest waar zo'n blatant racisme en disciminatie heerst. Echt te bizar voor woorden wat voor acties er door de geschiedenis heen zijn ondernomen door de colonial settlers om de Aboriginals te assimileren en uit te roeien, om het voorzichtig uit te drukken. Wellicht dat ik na Melbourne doorvlieg naar Uluru (Ayers Rock) en de Northern Territory waar de Aboriginal tradities nog het meest levend zijn.
Omdat ik jullie natuurlijk volledig op de hoogte wil blijven houden van mijn didgereedo's en don'ts, en internetcafes me op mn zenuwen werken (...You have LESS than 5 minutes remaining!!!...) heb ik een laptop gekocht! LaptopJE is het meer:
een 9-inch ACER mini-laptopje (Aspire One), past zelfs in mn handtas! My new best friend... (hier in Australie dan he!) Moet alleen nog een naam voor haar bedenken (mijn vorige laptop heette Tommy Oshiba (->degene die weet te raden welk merk dat was wint een gratis week B&B in australie (excl.vlucht ea reiskosten)). Als iemand dus suggesties heeft voor de naam van mijn nieuwe mini-laptopje, hoor ik het graag. Voor now noem ik haar Miss Holland, cause she's SOOOO pretty!


permalink written by  Margreet Wiegers on October 21, 2008 from Port Macquarie, Australia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a Compliment

Back to school and back to work!

Byron Bay, Australia


Een van de standaard vragen in de backpackers-wereld is: ‘where do you live’ of ‘when are you going back home’. Well: ‘I live right here, so I am home!’ Ik heb altijd mensen benijd die in dit soort dorpjes wonen, so I decided to become one of them!
Ik woon en werk nu in the Aquarius Hostel on Lawson street in Byron Bay (zie www.aquarius-backpackers.com.au). Letterlijk 2 minuten lopen van het strand en van de ‘stad’. Ik werk welgeteld 2 uur per dag en krijg in ruil daarvoor gratis accomodation, gratis dinner, surflessen en korting op alles wat het hostel verder verstrekt (trips, drankjes in de bar etc).

We wonen in het hostel met alle staff in de staff room. Met 10 man, 10 massive backpacks, 1 bank, 2 koelkasten en 1 badkamer is het nogal druk, krap en rumoerig, maar erg gezellig! De staff hier is echt leuk, allemaal rond dezelfde leeftijd en dezelfde reden hier te wonen en werken – Byron is gewoon te relaxed en mooi om te verlaten! Door een tijdje in de zelfde kamer, hetzelfde bed en met dezelfde mensen om me heen te wonen voelt het al steeds meer like home. En met sommige van mijn ‘roomies’ kan ik echt goed opschieten, wat het wonen en werken hier extra leuk maakt. De avonden dat ik met Cat en Martina achter de bar sta zijn net zo leuk als dat we met zn drieen aan de andere kant zouden staan!
Mijn werk is nu per avond verschillend – de ene avond werk ik achter de bar en de andere avond serveer ik het eten. Deze week werk ik vooral in het ontbijt&lunch café van het hostel waar ik als Barista overheerlijke koffies maak. Een van de nieuwe skills die ik hier heb opgedaan – the skill and art of being a Barista. Ze nemen koffie serieus hier! Ik ben vorige week in Brisbane naar ‘Coffee School’ geweest!
Ik heb dus een hele dag besteed aan what it takes om alle denkbare soorten koffie te maken (short black, long black, latte, flat white, cappucino, macchiato, piccolo latte, frappe, layered latte, moccacino etcetc…) en ik kan zelfs van die mooie figuurtjes maken in de silky opgeklopte melk. Verder heb ik deze week ook mijn RSA gehaald – Responsible Service of Alcohol – als je in een licenced café of restaurant wilt werken (waar alcohol geserveerd mag worden) dan ben je verplicht dat certificaat op zak te hebben. Na een dag RSA course waar je wordt overspoeld met alle gevaren (zowel medisch als behavioural) begin je bijna te twijfelen of je nog wel in een café wilt werken en ooit nog alcohol gaat drinken (maar daar was ik diezelfde avond al wel weer overheen, don’t worry ;-) De wet gaat hier zover dat als iemand dronken naar huis gaat en in een ongeluk komt, de kroeg waar hij dronken is geworden daarvoor aansprakelijk gesteld kan worden en voor alle kosten opdraait, een boete riskeert van $11.000 en zelfs mogelijke gevangenisstraf voor de licensee of de bar staff.
Het surfen gaat steeds beter, ik ga zelf met mijn gehuurde board en mijn eigen wetsuit uit surfen met vrienden. Eerst even de golven checken natuurlijk op de verschillende stranden en dan met onze boards het water in. En met 2 uur per dag werken blijft daar genoeg tijd voor over!Ik heb al gesurft met walvissen en dolfijnen op de achtergrond, en afgelopen vrijdag bleek na het surfen dat op een strand wat aangrenst aan het strand waar wij aan het surfen waren dat iedereen uit het water was gehaald omdat er een haai was gespot die verdomd veel op een great white leek… Maar ik begin nu zelf ook al te merken dat haai-verhalen (bv dat er s ochtends een haai is gespot) mij ook niet meer weerhouden om het water in te gaan. Als ze niet zijn gespot zijn ze er ook wel, Byron waters are their home. En waar ik surf (vrij dichtbij de kust) komen ze toch niet, hoop ik.
Hoe lang ik hier blijf weet ik nog niet. Van 17-20 oktober ga ik voor een paar dagen weer even richting Sydney – kamperen met Leo en zijn vrienden bij Seal Rocks. Waarschijnlijk blijf ik dan wat extra dagen in Sydney en dan of terug naar Byron Bay of door naar Melbourne met wat vrienden die rond dezelfde datum daarheen rijden. En dan vanuit Melbourne misschien weer terug naar Byron Bay, of doorvliegen naar de Westkust. We'll see what happens en waar ik dan zin in heb! Tot nu toe werkt die instelling prima!
Ik ben af en toe ook al wat naar vacatures aan het kijken, voor als ik weer een 'echt' leven wil beginnen, wat ik dan wil gaan door. De manager van het hostelcafe heeft me ook een fulltime betaalde baan aageboden, maar ik heb besloten dat ik daar nog niet klaar voor ben. Nog niet uitgereisd! Ik ga nog even van mijn 'vakantie' genieten voordat ik weer opgeslokt wordt door ritme en regelmaat.permalink written by  Margreet Wiegers on October 8, 2008 from Byron Bay, Australia
from the travel blog: Margreets life Down Under!
Send a Compliment

Viewing 1 - 10 of 15 Entries
first | previous | next | lastauthor feed
author kml

Heading South?

Online Spanish lessons with a live personal tutor FairTutor can hook you up with Online Spanish lessons with a live personal tutor. It's pretty sweet! Online Spanish lessons with a live personal tutor www.fairtutor.com
Navigate
Login

go
create a new account   

Blogabond v2.40.58.80 © 2023 Expat Software Consulting Services about : press : rss : privacy
View as Map View as Satellite Imagery View as Map with Satellite Imagery Show/Hide Info Labels Zoom Out Zoom In Zoom Out Zoom In
find city: