Loading...
Start a new Travel Blog! Blogabond Home Maps People Photos My Stuff

Alpok by VW Beetle

a travel blog by liviamaria


Journey to Annecy paraglider paradise by 40 year old VW beetle, via mountains of the Alpok, lasts 7 days to there, and 2 days from there.

The car never let us in trouble!

Wow
view 1 photo from this trip


Show Oldest First
Show Newest First

At home last night

Budapest, Hungary


Éjfélig szereltük a kocsit, így terveinkkel ellentétben még nem indulunk. Jobb híján vacsi a mcDrive-ban.

permalink written by  liviamaria on June 26, 2009 from Budapest, Hungary
from the travel blog: Alpok by VW Beetle
Send a Compliment

launch

Szekesfehervar, Hungary


Autószerelés, mivel a kocsi alig ment padlógázzal is (a dobfékek szorulnak, túl lett húzva) Székesfehérvár újépítésű részén álltunk neki emelővel amit ezúton is köszönünk a párnak aki kölcsönadta.

permalink written by  liviamaria on June 27, 2009 from Szekesfehervar, Hungary
from the travel blog: Alpok by VW Beetle
Send a Compliment

Über Alles

Furstenfeld, Austria


Osztrák kemping a határ után, minden szép és jó. A fű nedves. A kempinges csajhoz angolul szólunk, mire ő - miből gondolod hogy beszélek angolul?. Ezzel a német überalles jópofáskodással belopta magát a szívünkbe.

permalink written by  liviamaria on June 27, 2009 from Furstenfeld, Austria
from the travel blog: Alpok by VW Beetle
Send a Compliment

2nd day

Graz, Austria


Ma reggel nimbostratusra ébredtünk, sajnos utunk közben csúnyán el is kapott az eső, így szegény bogár kapta az ívet de - stílszerűen - állta a sarat. Attilának közben kijött valami megfázása, így minden remekül alakul. Egyetlen vigaszunk a 40 éves blaupunkt rádió, melyből osztrákiában is magyar szó és zene szól. Középhullámon, recsegve. A fűtés nem működik, mivel nem kötötte be a szerelő rendesen. Graz felé tartunk. Gyakorlatilag a mienknél öregebb autóval nem találkoztunk az úton. Grazban ha már ott voltunk tettünk egy órás sétát, megnéztük a múzeumot kívülről, a jelenlegi kiállítás most nem érdekelt. Ami engem érdekelt az a folyón úszó kávézó látványa, ezen is átsétáltunk majd fel a várhegy oldalába. Az eső egyre jobban szitál.permalink written by  liviamaria on June 28, 2009 from Graz, Austria
from the travel blog: Alpok by VW Beetle
Send a Compliment

Ossiach, Austria


A giccs metamorfózisa újabban a körforgalom: benne szobrok, szökőkutak nem ritkán reklámok. Az Ossiacher See-nél álltunk meg, ez kissé eldugottabb mint a Wörthi tó, felette van. Mihelyt felvertük a sátrat elkezdett esni. Reggel a fürdé gondolatával kacérkodtam látva a helyieket de mire eltökéltem magam elkezdett zuhogni az eső. Elég labilis az idő. Ez most kimaradt, de hely gyönyörű, a sátor ajtaját nitva hagytuk a tó felé éjjel, csak a hálót húztuk be.
permalink written by  liviamaria on June 28, 2009 from Ossiach, Austria
from the travel blog: Alpok by VW Beetle
Send a Compliment

Monday is a good day - exceptionally

Lienz, Austria


Túl vagyok első autópályás vezetésemen az úton, és egyben első alagutamon is. Sikerült az eddigi leghosszabbal, egy mindössze 4 km-essel indítanom. Mivel hétfő van, tele az út kamionokkal, az alagútban villog rám hátulról ez mert nem lehet előzni. Szerencsére nem is előz ki, mert akkor magához szippantaná a kis kocsit, mint előtte egy alagútban előző emeletes busz, mellyel majdnem összetapadtunk.

Ma megint csodálatos helyen szálltunk meg - ezt Attila nézte ki ( tiroli Tristacher See-nél). A hegyre felmenve kis barátságos tó, egyik oldala meredek sziklás de ösvényen körbejáható. Egyik végében luxuspanzió öregebb célcsoportnak, D-re néző napozóágyak a sziklák tövében. A másik oldala a mi kempingünk. Közöttük a strand, amely családi paradicsom lehet augusztusban, jelenleg elég hideg van de egy párocska azért belógott fürdeni. Atti továbbra is prüszköl. A mosogatónál csúnyán beszélek így természetesen rögtön megszólít minket egy idős magyar, 56-os emigráns néni, hogy de örül nekünk (gondolom) aki cuki módon keveri a magyart a némettel (de még így is szebben beszéli a nyelvet mint egy 2 lévg amerikában dolgozó sznob)


permalink written by  liviamaria on June 29, 2009 from Lienz, Austria
from the travel blog: Alpok by VW Beetle
Send a Compliment

Last day of June

Bolzano, Italy


Június utolsó napja. Valaki francos politikai csúcs miatt - Eu ide Eu oda- az olasz határon szigorú az ellenőrzés. 15 percet dekkolunk. Román-magyar határ 80’s feeling, bár a bugyikat nem pakoltatták ki. Közben a határ melletti bicikli úton akadálytalan az áthaladás. Elképzelem amint ott teker bicóval át 20 lepelbe öltözött iszlám terrorista géppisztollyal a hátán a zöld határon:)))

A fényképező memóriakártyája elromlott így itt csak a telefont tudtuk fényképezésre használni egy ideig...

permalink written by  liviamaria on June 30, 2009 from Bolzano, Italy
from the travel blog: Alpok by VW Beetle
Send a Compliment

Recreation at last

Riva del Garda, Italy


A tegnapi nap rémes volt azért nem is írtam sokat. Az olasz szakasz rémálom. Kétsávos autópálya jó drágán, felhaj, páratani szinte lehetetlen. Táblák össze-vissza. Más felhajtót kerestünk Bolznón Trentón keresztül vezetett utunk. Két völgykatlan, fülledt kánikula. Persze az út se jobb. Itt teherjárművek, kamionok részére - számomra érthetetlen okból- az előzés tilos a kétsávos pályán, így a seggünkben 1-2 teherautó dudál, villog, 80-nál. A kocsit viszont mivel bejáratós, kifelé nem akarjuk kihajtani. Leálló, pihenőhely zérus.

A Garda-tó viszont gyönyörű, melegben érkezünk (fényképek nem nagyon készültek), Riva de Garda tipikus mediterrán nyaralóközpont, procc, meleg. Semmi extra mondhatni. De a tó akár egy tengeröböl (az illata is), hegyek szakadnak bele az északi parton. A kempingünk tele németekkel és német szörfösökkel. Másnap kis pihi és napozás végre! De fürdéshez a víz hideg, és fúj a szél of course. Zivatarfelhők épülnek és oszlanak szét az inverzióban.

Továbbmegyünk a tó nyugati oldalán a sziklába vájt csodás úton, néha előbukkan a táj. Eelmegyünk 50 km-rel tovább, hogy rövidítsük másnapi utunkat, mely ismét hosszúnak ígérkezik. Megállunk egy kempingben a tó közepe táján, egy kis út melletti eldugott helyen. Itt végre fürödhetünk mert a szélcsendes részen melegebb a víz. Csodálatosan tiszta a tó, hatalmas halakat látok.. Mintha tengerben úsznék, csak sós mellékhatás nélkül. Este vacsi lent a parton a kövek közt. Ati ma meggyógyult. Meg kellett innunk egy nehezen lehűtött üveg egri kékfrankos rosét, mert már nem vihetjük a melegben tovább, így jól benyomtunk. A tó illata egyharmad Balaton, kétarmad tenger.

permalink written by  liviamaria on July 1, 2009 from Riva del Garda, Italy
from the travel blog: Alpok by VW Beetle
Send a Compliment

commune di state

Zermatt, Switzerland


Éjjel nehezen aludtam, szarul voltam a tetemes mennyiségű elfogyasztott bor után, ráadásul elszoktam ettől a melegtől is. Rájöttem hogy a párnám sem fújtam fel rendesen. A tó hullámait hangosan csapdosnak a sziklafalon, így nehezen alszom vissza. Ma is meleg napnak nézünk elébe. ¾ 10-kor indulunk.
A kempingek csillagozott mivolta között egyébként nem véltem mindeddig felfedezni nagy különbségeket. Az egycsillagosban nem volt papír és szappan, a kétcsillagos semmi extra, az Ossiacher Seenél volt külön hajszárító-búra szoba is :D

Szieszta idején egy bezárt benzinkútban túlestünk egy professzionális és EU-s normáknak megfelelő olajcserén. Ma megint nagyon sokat ülhetünk a kocsiban. Ati folytonosan átkozza az olaszokat- akik egyébként nagyon jó fejek voltak- elsősorban vezetési kultúrájuk miatt. Az olaszok mindemellett imádták a kicsi kocsit. A rendőrök fotózták, a benzinkutasok szintén. Persze ahogy kitáblázzák az utakat az rémes. Olaszul kiírják hogy országhatár felé erre, semmi országjelzés, komolyak. Egy idő után Ati is átvette a vezetési morált: anyázott, dudált, mutogatott mindenkinek. Ja s megfordult a dupla záróvonalon. Megjegyzem egész nap a kocsiban elég fárasztó ülni. Én sem kerülhettem el a lecseszést szokásos tájékozódásom, avagy tájékozódni nem tudásom okán. Persze az ingyen GPS szoftvernek híg a leve, néha kifagy a telefonon. Sajna nem vettem sem chiantit, sem olívaolajat. Most készünk a bogarat szállítmányozni a hegy gyomrán át vonaton. Az hegyeken nem csak a repülés rázós, de a hegy gyomra is. 100-al száguldunk, pattog a kocsi a nyitott vagonon. Kicsit sem volt halálfélelmem… Attila persze elsőnek állt fel a vagonra, miért is ne? végül is profik vagyunk már ebben vagy mi...


permalink written by  liviamaria on July 2, 2009 from Zermatt, Switzerland
from the travel blog: Alpok by VW Beetle
Send a Compliment

Toblerone

Zermatt, Switzerland


Éjjel kicsit hideg volt Zermattban, de a nap remekül sikerült, kis reggeli vita után - nem hoztunk túrazsákot, így venni kellett egyet a túraközpontban, ami Atinak kicsit fájt- elindultunk a Matternhorn felé. Felvonóval mentünk a Schwarzerzee-ig, ahol semmiféle tó, főként nem fekete volt, leginkább egy pocsolya. Onnan túráztunk fel a Matternhorn lábáig, de az első turistaházig már nem mentünk fel. Egy helyen majdnem visszafordultunk, mert az omladozó sziklába vájt lépcső nem tetszett Atinak. Unszolásomra ezen túljutottunk, és továbbmentünk. Szerencsére, mert csodálatos volt ezután a táj, amit láttunk. A hegy lábánál főztünk egy maggi tyúkhúslevest, és napoztunk. Mire leértünk Zermattba gyalog, már fél hat volt, így elég nagy utat tettünk észrevétlenül is. Vacsira bordeaux-i és olívabogyó, sonka, parmezán és saláta a megérdemelt jutalmunk, majd egy kevéssé izgató konzerv spagetti parmezánnal. Utána a kedvencünk: étcsokoládé.

A városban viszonylag sok arab, indiai turista is van, ők csak nézelődtek, nem túráznak. Aranyos kis japánokkal viszont összefutottuk a hegy lábánál, ki tudja meddig mentek fel-ők bevállalósabbak ezek szerint.

permalink written by  liviamaria on July 3, 2009 from Zermatt, Switzerland
from the travel blog: Alpok by VW Beetle
Send a Compliment

Viewing 1 - 10 of 15 Entries
first | previous | next | last

View as Map View as Satellite Imagery View as Map with Satellite Imagery Show/Hide Info Labels Zoom Out Zoom In Zoom Out Zoom In
find city:
trip feed
author feed
trip kml
author kml

   

Blogabond v2.40.58.80 © 2023 Expat Software Consulting Services about : press : rss : privacy